<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Світ
07.12.2022 627

Відірваний від світу: експерт пояснив, на що сподівався Путін, розпочинаючи війну

Путін сподівався, що Захід не допомагатиме Україні, і не очікував такого спротиву від українців.

e403e934207ceb6f824bfd23651f0f9d_07.12.22

Російський диктатор Володимир Путін відірваний від світу і погано уявляє навколишню дійсність. Інакше він би не наважився на повномасштабне вторгнення до України. Пише ТСН. 

Про це заявив російський опозиційний журналіст, соціолог Ігор Яковенко, інформує телеканал FREEДОМ.

"…Путін дуже погано уявляє собі навколишню дійсність. Ну, хоча б виходячи з того, що він здійснив ось цей напад на Україну. Абсолютно не розумів, що він робить, що з себе представляє Україна. Він абсолютно не розуміє, що таке Європа, що таке Сполучені Штати Америки", - каже журналіст.

На думку Яковенка, диктатор перебуває у світі, який не має жодного стосунку до реального. Проте це не єдиний прорахунок Путіна.

Яковенко вважає, що президент РФ спробував спроєктувати сценарій альтернативного розвитку вторгнення РФ, де Європа і США відмежувалися і не надали допомогу.

Проте журналіст певен: навіть якби Україна не отримала підтримку від Заходу, все одно б чинила опір і розпочалася б партизанська війна.

"…За будь-яких обставин у Путіна б не вийшло завоювати Україну, це була б тривала партизанська війна. І в будь-якому разі підтримка України була б. Тобто я не можу собі уявити, що всі б погодилися з тим, що в центрі Європи велику європейську країну було захоплено. Ні, я думаю, що це було те саме, тільки різниця в тому, що підтримували б партизанську війну в Україні", — сказав соціолог.

Яковенко зауважує, що в разі перемоги Росія не зупиниться і продовжить агресію проти інших країн. Це розуміють і на Заході.

“Розуміння того, що Путін не зупиниться на Україні, воно сьогодні носить тотальний характер. Усі розуміють, що якщо Україна не встоїть, то далі Путін рушить на інші країни. Тобто я думаю, що це розуміння не є альтруїзмом, не те, що Захід просто з людинолюбства допомагає Україні. Я думаю, що більшість західних країн прекрасно розуміють, що Україна зараз захищає їх зокрема”, — підсумував експерт.

Оценка материала:

5.00 / 2
Відірваний від світу: експерт пояснив, на що сподівався Путін, розпочинаючи війну 5.00 5 2
Політика / Світ
07.12.2022 627
Еще материалы раздела «Світ»