<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.12.2022 509

Чим замінити ялинку на Новий рік: які кімнатні рослини стануть у пригоді

Які кімнатні рослини можуть стати альтернативою новорічних ялинок, які кімнатні ялинки можна "їсти".

6b8f505b578f86df7233e271fb996653_07.12.22

Основною окрасою Нового року завжди була новорічна ялинка. Але за умов повномасштабної війни не всі українці мають можливість її придбати. Не всі також полюбляють штучні деревця. Ми зібрали альтернативи — кімнатні рослини в горщиках, які можна перетворити на окрасу свята. Пише ТСН. 

Ялиця в горщику

Найближчий до традиційного варіант — ялинка в горщику. Замість ялинок часто купують ялицю в горщику. Це деревце не дуже й відрізняється від ялинки, на перший погляд, але на дотик її хвоя зовсім не колюча, на відміну від ялини. Ще ялиця має сильніший запах та міцніші хвоїнки, що, безперечно, є її перевагою. Крона її густіша, ніж у ялинки, важливо довго не тримати її в горщику, а після свят висадити у відкритий ґрунт.

Кипарис

Кипарис зовні нагадує ялинку, цю рослину і вирощують як домашню хвойну рослину. Якщо цю рослину прикрасити дощиком, вона нагадуватиме мініатюрну ялинку.

Ялинки, які можна їсти

Мандаринове дерево

Оскільки мандарини є також обов'язковим атрибутом свята, мандаринове дерево може стати і святковим деревом, і смачним гостинцем. Під нього можна скласти подарунки, а потім поласувати фруктами.

Мандаринове дерево можна купити в магазині, воно прикрашатиме квартиру не один рік. Єдиний недолік — ціна на нього немаленька.

Ялинка з розмарину

Ялинка з розмарину давно є трендом, наприклад, у Великій Британії. Тут кущики розмарину спеціально вирощують і обрізають у формі різдвяної ялинки. Заввишки такі ялинки до 30 см, і можна завжди насмикати до страв. Безперечний плюсом такої ялинки є її ціна.

Лаврове дерево

Лавровий лист має сечогінну, антибактеріальну та імуностимулювальну дію. Позитивно впливає на роботу серцево-судинної та нервової систем, покращує стан шкіри, підвищує апетит. Також лавровий лист широко використовується у дизайні, декоративних композиціях.

На Новий рік лаврове дерево замінить ялинку, за правильного догляду чудово почуватиметься в кімнатних умовах, приносячи візуальне та смакове задоволення.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чим замінити ялинку на Новий рік: які кімнатні рослини стануть у пригоді 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
07.12.2022 509
Еще материалы раздела «Суспільство»