<
НОВИНИ ДНЯ: "Росією не керують раціональні уми": генерал Павлюк назвав стратегічний провал ворога  Готуємо соус "Тартар" вдома: в 100 разів смачніше за магазинну "хімію"  Історична сенсація: артефакти з Міста Давида розкрили несподівані деталі біблійних подій  Пройде дощ: Гідрометцентр спрогнозував потепління в Київській області до +19  Загроза наступу РФ на Київ: в Сухопутних військах приголомшили заявою про захист столиці  Пшоняна каша на молоці запечена в духовці: рецепт корисного сніданку  Пікнік скасовується? Детальний прогноз погоди в Україні на вихіднівсі новини дня
Політика
Росія
07.12.2022 583

У Росії запроваджують тотальний контроль за військовозобов’язаними – ГУР

Нова система повинна запрацювати на початок лютого 2023 року.

5e3571f05cb3cda3d7e433ca11650377_07.12.22

У Росії створюють єдину електронну базу даних військовозобов'язаних. Для цього оцифровують дані військового обліку та всі архіви військкоматів. Пише ТСН. 

Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міноборони України.

Головна мета проєкту — створити автоматизовану систему для контролю та обліку військовозобов'язаних осіб. Після початку роботи система забезпечить можливість тотального контролю за військовозобов'язаними, навіть з тими, хто не мешкає за місцем прописки. Крім того, повістки розсилатимуть через SMS, електронні листи, соціальні мережі. Усі мають з'явитися до військкоматів у зазначені терміни.

"Військовозобов'язані повністю втратять доступ до можливості залишити територію РФ без дозволу. Також їм обмежать використання державних послуг та сервісів. За потреби особам блокуватимуть банківські рахунки, доступ до платіжних систем або навіть пенсійного накопичення. Роботодавців планують повідомляти, що їхні працівники ухиляються від мобілізації", - зазначили у розвідці.

Як зазначають розвідники, система має запрацювати на початок лютого 2023 року.

Мобілізація в Росії

За даними Генерального штабу ЗСУ, російські окупанти у перших місяцях 2023 року планують провести нову мобілізацію, щоб поповнити поточні втрати на фронті.

Військовий експерт Михайло Самусь вважає, що друга хвиля мобілізації може бути більшою за першу, коли до армії РФ, за офіційними даними, призвали 300 тисяч осіб. Проте від "мобіків" окупантам сьогодні проблем більше, ніж користі.

За оцінками військового експерта Олега Жданова, там можуть мобілізувати до 2 млн осіб і навіть запровадити воєнний стан. Експерт вважає, що це було б проблемою для українських захисників, проте некритичною.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Росії запроваджують тотальний контроль за військовозобов’язаними – ГУР 5.00 5 2
Політика / Росія
07.12.2022 583
Еще материалы раздела «Росія»