НОВИНИ ДНЯ: В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експертвсі новини дня
Політика
Україна
06.12.2022 363

Кремль розгорнув у США антиукраїнську операцію з дезінформації

Російське керівництво розгорнуло у США операцію з дезінформації у спробі підірвати військову допомогу для України. Кремлю сприяють американські політики, зокрема республіканці.

Про це повідомляє The Guardian.

Видання зазначає, що компанія з дезінформації просувалася за допомогою фігур американських правих, від заперечувача Голокосту та прихильника переваги білої раси Ніка Фуентеса до колишнього радника Трампа Стіва Беннона та телеведучого Fox News Такера Карлсона.

На політичному треку росіяни намагалися провести операцію через заяви членів Республіканської партії, таких як Пола Госара, Марджорі Тейлора Грін та Скотті Перрі, які у травні віддали свої голоси проти виділення Україні 40-мільярдного пакету допомоги.

Крім того, на популярному серед консерваторів порталі Rumble було розміщено пропагандистські матеріали російського каналу RT. Платформа одержала велике фінансування від венчурної компанії, заснованої нещодавно обраним сенатором-республіканцем від штату Огайо Джеймом Венсом за підтримки мільярдера Пітера Тіля.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кремль розгорнув у США антиукраїнську операцію з дезінформації 5.00 5 2
Політика / Україна
06.12.2022 363
Еще материалы раздела «Україна»