НОВИНИ ДНЯ: Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистіввсі новини дня
Політика
Україна
08.12.2022 442

"Бавовна" на аеродромах РФ: експерт пояснив, які позитивні наслідки це матиме для фронту

Олег Катков зазначив, що аеродром в Енгельсі є самим серцем російських повітряно-космічних сил, тож, це зовсім не звичайна подія.

4ff1c00f059eb40d90aa39f3a992aa8d_08.12.22

У Росії протягом останніх днів трапилася ціла низка вибухів на аеродромах і нафтобазах. Це має обернутися позитивними для України наслідками на передньому краї фронту. Пише ТСН. 

Таку думку висловив головний редактор Defense Express Олег Катков у коментаі "24 каналу".

"Щодо удару по авіабазі, де базуються бомбардувальники – такі випадки вже були. Але справа в тому, що "Енгельс" – це центральна авіабаза стратегічної авіації Росії. Тобто це компонент ядерної тріади, сил ядерного стримування РФ", – наголосив Катков.

Головний редактор Defense Express зазначив, що цей аеродром є самим серцем російських повітряно-космічних сил. таким чином, це зовсім не звичайна подія.

"Це ситуація, яка може мати доволі позитивні наслідки для дії на передньому краї, на фронті. Тут справа навіть не в крилатих ракетах, скільки було літаків знищено. Зараз, мені здається, Росія буде шукати якісь шляхи, щоб покращити захист цих аеродромів", – вважає військовий експерт.

Катков зазначив, що для цього потрібно взяти більше ЗРК і створити ешелоновану оборону в самій Росії, а постійного їх виробництва немає. Тому їх доведеться забирати з переднього краю та прифронтових районів і перекидати в тил.

"Від цього, звісно, легше почнуть дихати наші пілоти, які діють на передньому краї. Це величезна така прибавка буде. Це також відображається й на діях наших наземних підрозділів, адже в них буде більше підтримки з повітря", – пояснив головний редактор Defense Express.

Експерт додав, що можливий ще один варіант: росіяни можуть спробувати відтягти авіацію на аеродроми подалі.

"Втім, аеродромів для стратегічної авіації в Росії усього чотири, а два з них вже перебувають у зоні ураження. А два інші – на далекому сході й на півночі. Відтак, час на виконання тих самих завдань з пусків ракет буде збільшений, а літаки частіше ламатимуться". - резюмував він.

Нагадаємо, вранці 5 грудня на авіабазі "Енгельс" у Саратовській області, де базуються стратегічні бомбардувальники, які атакують Україну ракетами, пролунали вибухи. Внаслідок падіння невстановленого безпілотника були пошкоджені два ракетоносці Ту-95, загинули чотири російських окупанти.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Бавовна" на аеродромах РФ: експерт пояснив, які позитивні наслідки це матиме для фронту 5.00 5 1
Політика / Україна
08.12.2022 442
Еще материалы раздела «Україна»