<
НОВИНИ ДНЯ: "Здувся та перевзувся": в РФ засудили Трампа, який не завадив Конгресу проголосувати за виділення допомоги Україні  Через затримку Конгресом допомоги Україна втратила території на сході, – Білий дім  Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"всі новини дня
Бізнес
Економіка
08.12.2022 543

Чи вплине відключення світла на ціни на продукти: прогноз Мінагрополітики

Ціни на продукти можуть зрости.

6d8addcbf47c2a14e7b3cf2d51072ec8_08.12.22

Відключення світла в Україні вплинуть на ціни на продукти харчування - вони зростуть на декілька відсотків. Незначне подорожчання очікується, якщо триватиме така ж ситуація, як зараз. Пише ТСН. 

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький в ефірі телемарафону.

"Частка електроенергії в залежності від типу продукції впливає на ціну від 3% до 5%. Все залежить від того, яка надалі буде частота відключень і, відповідно, від потреб використання альтернативних джерел, які є дорожчими", - пояснив Висоцький.

Якщо ситуація буде поточною, з прогнозованим плановим відключенням, то суттєвого подорожчання не передбачається, підкреслив заступник міністра. Можливі незначні коригування цін, на кілька відсотків, але не більше.

Висоцький додав, що багато генераторів вже в дорозі до України. Вони замовлені за кошти підприємств, а також профінансовані міжнародними партнерами.

Нагадаємо, в Україні можуть зрости ціни на яйця та курятину через постійні відключення світла. Це пов'язано з тим, що відсутність електроенергії дестабілізує роботу птахопідприємств та призводить до збільшення собівартості виробництва.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи вплине відключення світла на ціни на продукти: прогноз Мінагрополітики 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
08.12.2022 543
Еще материалы раздела «Економіка»