<
НОВИНИ ДНЯ: Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценаріївсі новини дня
Бізнес
Економіка
07.12.2022 392

Країни ЄС випередили США за обсягом виділеної допомоги Україні

Після рішення ЄС про нову велику фінансову допомогу Європа вперше випередила США за обсягом загальної допомоги, виділеної Україні. Німеччина стала найбільшою країною-донором у Європі, згідно з останнім оновленням Ukraine Support Tracker.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Кільський інститут світової економіки.

Повідомляється, що у період з 4 жовтня по 20 листопада, ЄС значно розширив свої зобов’язання щодо підтримки України. Країни та інституції ЄС зараз надають майже 52 мільярди євро військової, фінансової та гуманітарної допомоги. Зобов'язання, взяті США, складають трохи менше 48 мільярдів євро.

Зазначено, що основною причиною таких змін став пакет макрофінансової допомоги у розмірі 18 мільярдів євро, який узгоджений ЄС на 2023 рік. Щомісячна сума складатиме 1,5 мільярда євро.

Крістоф Требеш, керівник групи, яка розробляє Ukraine Support Tracker, та директор дослідницького центру Кільського інституту зазначив, що досі підтримка ЄС України з початку війни завжди відставала від підтримки Сполучених Штатів.

"Останніми тижнями це змінилося, оскільки загальна вартість зобов’язань ЄС тепер перевищує зобов’язання США. Великі нові зобов’язання ЄС є приємною подією, враховуючи важливу роль цієї війни для європейської безпеки. Важливо, однак, що уряди ЄС тепер повинні забезпечити, щоб оголошена допомога справді дійшла до України якнайшвидше, без багатомісячної затримки",- сказав він.

Згідно з даними інституту, Німеччина стала найбільшою країною-донором у Європі. Вперше Німеччина обігнала Велику Британію із загальною сумою обіцяної підтримки Україні у 12,6 мільярда євро.

Оценка материала:

5.00 / 1
Країни ЄС випередили США за обсягом виділеної допомоги Україні 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
07.12.2022 392
Еще материалы раздела «Економіка»