<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові термінивсі новини дня
Політика
Росія
09.12.2022 583

Мер Москви заявив, що Росія "по суті" веде війну. Але не проти України

Мер Москви Сергій Собянін заявив, що під час "спеціальної військової операції" в Україні Росія протистоїть всьому блоку НАТО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на росЗМІ.

"Проводиться спеціальна військова операція в Україні, по суті, там іде війна, чого вже там приховувати. Але ж ми воюємо не з Україною, за нею вся НАТО з усіма своїми технологіями, інформацією, спеціальними озброєннями, спеціальними технологіями", - сказав Собянін.

Окрім того, він назвав мобілізацію вимушеним заходом в умовах протистояння з блоком НАТО, відмова від якого призвела б до набагато гірших наслідків.

"Ситуація з мобілізацією була непроста з психологічної та політичної точки зору. ЇЇ не було з часів Великої Вітчизняної війни, багато політиків вирішили поповнити свій політичний капітал на цьому, лили крокодилячі сльози, розгорнули правозахисну діяльність. Але при цьому треба було розуміти, що це ж вимушений захід - президент не просто так його вжив. Проти нас обрушилася вся машина натовського блоку, і їй потрібно було протистояти", - додав Собянін.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло про те, що російський диктатор Володимир Путін вкотре вдався до вигадування нових історій щодо України. Цього разу розповів про причини початку війни у 2014 році та заявив про "непричетність" Росії.

Також раніше ми писали, що Росія знову погрожує застосуванням проти України ядерної зброї у нібито захисті своїх інтересів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Мер Москви заявив, що Росія "по суті" веде війну. Але не проти України 5.00 5 2
Політика / Росія
09.12.2022 583
Еще материалы раздела «Росія»