<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня  У Генштабі пояснили, кому необов'язково йти до ТЦК  Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Україні  На Великдень українцям прогнозують до +25°  Червоний Хрест робить все, щоб захистити свою російську філію — Лубінець  Експерт пояснив, що вказуватиме на початок постачання винищувачів F-16  Росія змінила тактику застосування безпілотників, - Повітряні силивсі новини дня
Політика
Світ
09.12.2022 689

Не в інтересах держави: прем'єр Грузії відмовився від надання Україні військової допомоги

Гарібашвілі каже, що його партія "керується виключно інтересами своєї держави".

f3084b82453bb1ef4ce9c01578f1ee59_09.12.22

Грузія не надаватиме військову допомогу Україні, але допоможе гуманітарно. Пише ТСН. 

Про це заявив прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі журналістам 7 грудня.

За словами Гарібашвілі, його партія "керується виключно інтересами своєї держави".

"Правляча сила в нашій країні відповідальна перед своїм народом і керується виключно інтересами свого народу й держави... Щодо надання військової допомоги (Україні. - Ред), ми раніше чітко заявили: ми цього робити не будемо", - наголосив прем'єр-міністр.

Він уточнив, що Грузія продовжить надавати гумдопомогу Україні, зокрема, біженцям.

"Ми надаємо максимальну допомогу українським біженцям, які перебувають у нас. Українські діти здобувають у нас освіту рідною мовою. Ми розглядатимемо і надання іншої гуманітарної допомоги. Щодо надання військової допомоги, ми раніше чітко заявили: ми цього робити не будемо", - додав Гарібашвілі.

До слова, за даними служби статистики "Сакстат", Грузія від початку 2022 року збільшила товарообіг із Росією на 50%. Наразі РФ стала для Грузії найбільшим імпортером нафти. Збільшився також і імпорт вугілля та борошна.

Нагадаємо, у жовтні Грузія продовжила на шість місяців програму допомоги українським біженцям.

Тим часом грузинський телеканал "Мтаварі" у своєму розслідуванні стверджує, що міністерство оборони Грузії могло передати Росії інформацію про грузинів, які воюють на боці України. Своєю чергою Міноборони Грузії назвало цю інформацію "абсурдом і брехнею".

Оценка материала:

5.00 / 2
Не в інтересах держави: прем'єр Грузії відмовився від надання Україні військової допомоги 5.00 5 2
Політика / Світ
09.12.2022 689
Еще материалы раздела «Світ»