НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негодувсі новини дня
Бізнес
Економіка
08.12.2022 560

Україні необхідно втричі збільшити ВВП на душу населення - Мінекономіки

Україна повинна здійснити потрійний стрибок в економіці – від перехідної (транзитної) до тієї, що розвивається. Зокрема, збільшити валовий внутрішній продукт на душу населення з 4 тис. дол. до 12 тис. дол.

Про це повідомив перший заступник міністра економіки Денис Кудін під час міжнародного форуму «Креативна Україна: Сила стійкості», передає Укрінформ.

«Україні потрібно зробити потрійний стрибок – від перехідної економіки до тієї, що розвивається. Є дуже чіткий критерій. Це обсяг ВВП на душу населення. До війни ми мали показник у 4 тис. дол. Наше завдання – збільшити цей показник втричі – до 12 тис. дол. Це той мінімальний рівень, від якого економіка вважається такою, що розвивається», - зазначив він.

На думку першого заступника міністра, такий стрибок можна здійснити тільки через шлях України до Європейського Союзу, а також активне підприємництво та зміну свідомості українців.

«Економіка й економічне зростання – це результат щоденної підприємницької діяльності мільйонів людей. На сьогодні принципово важливо цей процес продовжувати і нарощувати. Ворог хоче, аби ми зупинились та нічого не продукували, не виробляли та не експортували. Бо тоді це «економічна смерть». Цього робити не можна», - резюмував Кудін.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україні необхідно втричі збільшити ВВП на душу населення - Мінекономіки 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
08.12.2022 560
Еще материалы раздела «Економіка»