<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Росія
09.12.2022 396

Путін намагається ввести Захід в оману, говорячи про різні цілі в Україні, - ISW

Кремль, ймовірно, не відмовився від своїх максималістських цілей в Україні, попри те, що прессекретар Кремля Дмитро Пєсков вперше визнав, що нинішня територіальна мета Москви полягає в тому, щоб повністю захопити чотири частково окуповані області України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Пєсков скористався можливістю ще більше отримати вигоду із прагнення Заходу до переговорів 8 грудня, розширивши висловлювання президента Росії Володимира Путіна щодо планів "приєднання" нових російських територій.

Пєсков заявив, що одна з головних цілей Росії полягала не в анексії нових територій, які зараз не знаходяться під окупацією Росією, оскільки "має ще багато роботи" для повної окупації Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Пєсков також заявив, що Кремль, як і раніше, переслідує свої цілі "демілітаризації" та "денацифікації" в Україні, які підтверджують, що Росія, як і раніше, домагається зміни режиму та ліквідації здатності України протистояти майбутнім атакам чи тиску Росії.

Іншими словами, цілі Кремля залишаються незмінними порівняно з тими, що були поставлені після виходу Росії з-під Києва. Коментарі Пєскова були відображенням військових цілей чи вимог Росії.

Проте кремлівські повідомлення, орієнтовані на Захід, продовжують злити провоєнну спільноту блогерів, які дедалі частіше звинувачують Кремль у відхиленні від своїх початкових військових цілей в Україні.

Путін може навмисно дистанціюватися у своїй риториці від нереалістичних вимог націоналістів щодо воєнних дій Росії в Україні.

Ключові висновки аналітиків ISW

  • Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що ризик російської ядерної ескалації невеликий.

  • Голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі заявив, що взимку бойові дії в Україні можуть посилитись.

  • Високопоставлений кремлівський чиновник визнав, що Кремль зазнає критики з боку провоєнної спільноти.

  • Українські офіційні особи заявили, що російські війська додатково мілітаризували Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС).

  • Російські війська зміцнили позиції в районі Сватового і провели контратаки в районі Кремінної на тлі контрнаступних операцій українських військ на сході України.

  • Російські війська продовжували наступальні дії на напрямках Бахмут та Авдіївка-Донецьк.

  • Представник російського уряду дав зрозуміти, що слово Путіна — закон, коли йдеться про військову мобілізацію російських громадян.

  • Російська окупаційна влада посилила заходи безпеки на окупованих Росією територіях України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін намагається ввести Захід в оману, говорячи про різні цілі в Україні, - ISW 5.00 5 2
Політика / Росія
09.12.2022 396
Еще материалы раздела «Росія»