НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Європа
10.12.2022 359

Польоти будь-яких ракет через Молдову - це вина Росії, - спікер парламенту

Незалежно від результатів розслідування про падіння ракети в саду неподалік Бричан, вина в тому, що трапилося, лежить на Росії.

33_big_22_650x410_10.12.22

Про це заявив спікер парламенту Молдови Ігор Гросу, повідомляє РБК-Україна з посиланням на NewsMaker.

"Незалежно від того, яким буде висновок, будь-які ракети, польоти через Молдову - це все вина Російської Федерації, яка розв'язала жахливу війну, лихо в Європі в XXI столітті. Розслідування покаже, чи була ракета в арсеналі Росії чи системі ППО України. Але це мало що змінює", - наголосив Гросу.

За його словами, зараз інженери і прокурори вивчають уламки ракети, що впала біля Бричан. Після завершення розслідування МЗС Молдови може знову викликати посла Росії на консультацію. При цьому він також наголосив, що країні необхідно розвивати систему оборони.

Нагадаємо, 5 грудня під час масованого обстрілу України Росією на територію Молдови впала ракета.

Пізніше секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що до інциденту точно має відношення Російська Федерація.

Оценка материала:

5.00 / 1
Польоти будь-яких ракет через Молдову - це вина Росії, - спікер парламенту 5.00 5 1
Політика / Європа
10.12.2022 359
Еще материалы раздела «Європа»