<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Європа
10.12.2022 385

ЄС не визнаватиме паспорти РФ, видані на окупованій частині України та Грузії

Рада Європейського Союзу ухвалила рішення не визнавати російські документи, видані на тимчасово окупованих територіях України та Грузії.

facebook_20com_20mvs_20gov_20ua1_20kop_10.12.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Європейської ради.

"Сьогодні Рада ЄС ухвалила рішення не приймати російські документи, що були видані на тимчасово окупованих територіях України та Грузії", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що це рішення є відповіддю на неспровоковану та невиправдану військову агресію Росії проти України та практику видачі російських закордонних паспортів жителям окупованих регіонів. Воно враховує також одностороннє рішення РФ визнати незалежність грузинських територій Абхазії та Південної Осетії в 2008 році.

Таким чином, російські документи на подорож не будуть прийматися як чинні документи для отримання віз або для перетину кордонів Шенгенської зони.

Повідомляється, що російські документи, видані таким чином, уже не визнаються або знаходяться на стадії невизнання у країнах ЄС.

"Прийняте сьогодні рішення покликане встановити спільний підхід, забезпечити належне функціонування зовнішніх кордонів та спільну візову політику, а також захистити безпеку країн-членів ЄС", - додали в Європейській раді.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло про те, що в окупованому Скадовському районі Херсонської області працівники пошти припинили доставку виплат пенсіонерам. Окупанти змушують літніх людей отримувати громадянство Росії для отримання пенсій у відділеннях пошти.

Також раніше ми писали, що російські окупанти продовжують примусову паспортизацію жителів Мелітополя. За відмову від паспорту РФ загарбники погрожують людям звільненням.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС не визнаватиме паспорти РФ, видані на окупованій частині України та Грузії 5.00 5 1
Політика / Європа
10.12.2022 385
Еще материалы раздела «Європа»