НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Україна
10.12.2022 663

Росіянам небезпечно навіть в тилу. В ЗСУ зробили заяву на тлі вибухів на авіабазах РФ

Вибухи на авіабазах в Росії та "бавовна" в Бєлгороді та інших регіонах країни-агресора доводить - війна стосується кожного росіянина. І тепер не зрозуміло, чи можуть вони бути в безпеці навіть у своїх тилових регіонах.

2_armyinform_com_ua__4__650x410_10.12.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

"Як помітно з новин "Бавовнятко" ходить по аеродромах і окупанти кудись "зникли". Але не зникли, військовою термінологією це називається розосередилися. По різних аеродромах вони порозтягували свої стратегічну авіацію, де це тільки можливо. Зокрема, де є злітно-посадкові смуги, які вони можуть використовувати", - розповів Ігнат.

За його словами, поки авіаційна активність ворога невелика.

"Ті військові та цивільні росіяни, які казали, що "спецоперація" мене не стосується", то тепер вже зрозуміло, що нікуди вони не дінуться від війни. Від тих наслідків російської агресії, яку засуджує весь світ. Вона тепер буде стосуватися кожного. Тепер ніде не можна бути в безпеці. Ми ж бачили не перші такі "Бавовнятка". Був Крим та аеродром "Міллєрово" (в Ростовській області - ред.) на початку агресії", - зазначив Ігнат.

Він акцентував, що всі ці інциденти на російській території мають психологічний влив на цивільних та військових РФ.

"Бачимо, що у Бєлгороді теж зі світлом проблеми, з нафтобазами. Чомусь так трапляється. Тому це повинно бути серйозним психологічним фактором впливу, крім військового на населення Росії та її військових. Що тепер не зрозуміло, чи буде безпечно навіть у їх тилових регіонах", - підсумував Ігнат.

"Бавовна" в Росії

Нагадаємо, що останнім часом на російських авіабазах почали траплятися вибухи. Зокрема, такі інциденти були зафіксовані на авіабазах "Енгельс" та "Дягілєво".

Після стало відомо, що росіяни перемістили 10 своїх літаків, якими вони, зокрема, випускають ракети по містах України, з "Дягілєво".

Хоч окупанти і звинувачують Україну у причетності до цих вибухів, в ЗСУ, наприклад жодним чином не підтверджували свою причетність, а лише нагадали росіянам, що вони не дотримуються правил безпеки.

Втім, як пише видання Politico, посилаючись на анонімні українські джерела, Україна нібито могли завдати ударів по авіабазах РФ модифікованими радянськими дронами.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росіянам небезпечно навіть в тилу. В ЗСУ зробили заяву на тлі вибухів на авіабазах РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
10.12.2022 663
Еще материалы раздела «Україна»