НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
10.12.2022 689

"Виростила Путіна як фігуру": Арестович накинувся з критикою на Меркель

За словами Арестовича, ексканцлерка змушувала Україну "скидати вишиванку і мити нею підлоги Кремля, коли нав'язувала "Мінськ-1" і "Мінськ-2".

bae4d922ddcae39b772c96700d6f7fb7_10.12.22

Радник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель винна у тому, що Путін закріпився при владі.

Про це Арестович сказав у розмові з російським журналістом та правозахисником Марком Фейгіним. Пише ТСН. 

На його думку, саме Меркель "виростила Путіна, як фігуру ".

"Її частка у цьому – не менше 60%. Вона захищала і виправдовувала Путіна у його злочинах. Виштовхувала Україну і Грузію з НАТО. Змушувала "скидати вишиванку і мити нею підлоги Кремля", коли нав'язувала "Мінськ-1" і "Мінськ-2". "Північні потоки" при кому були створені? А саме завдяки ним Путін наважився на війну, адже отримав резервні шляхи постачання газу. Тому те, що переживає зараз Україна, Німеччина і увесь світ – 70% її політичної "творчості", – сказав Арестович.

Радник ОП уточнив, що заповажає Меркель, якщо вона публічно визнає свої помилки і закличе посилити військову допомогу Україні.

"Я її заповажаю, коли вона скаже: "Це я виростила чудовисько (Путіна. – Ред). Я виростила Путіна, я інвестувала в Путіна, я захищала Путіна, я розвалила німецьку армію і спецслужби. Я посадила 55% німецької промисловості на російський газ і тотальну залежність від РФ", – зазначив він.

Раніше Ангела Меркель заявила, що війна РФ проти України закінчиться за столом переговорів.

Ексканцлерці різко відповів секретар РНБО Олексій Данілов. Він нагадав, що "Мінські угоди", у створенні яких брала участь Меркель, не привели до миру. Данілов сказав, що  Україні не потрібен стіл для переговорів з РФ, адже капітуляцію агресора можна прийняти і стоячи.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Виростила Путіна як фігуру": Арестович накинувся з критикою на Меркель 5.00 5 2
Політика / Світ
10.12.2022 689
Еще материалы раздела «Світ»