<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп пообіцяв нафтовикам поступки в обмін на 1 млрд доларів для його кампанії, - WP  "Росією не керують раціональні уми": генерал Павлюк назвав стратегічний провал ворога  Пройде дощ: Гідрометцентр спрогнозував потепління в Київській області до +19  На вихідних в Україні пройдуть короткочасні дощі, вдень до +20°  Синоптик розповіла про погоду на 11 травня, вказавши на важливий нюанс  Погода на вихідні 11-12 травня: нарешті комфортне тепло  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 11 травнявсі новини дня
Політика
Україна
10.12.2022 1340

У ЗСУ розповіли, куди з аеродрому "Дягілєво" зникли бомбардувальники РФ: "Бояться недопалків"

Росіяни почали хвилюватися за свої ракетоносці.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат вважає, що Росія могла передислокували бомбардувальники Ту-22М з аеродрому "Дягілєво" в Рязанській області, побоюючись нових "недопалків". Пише ТСН. 

Про це він сказав в етері телеканалу Freeдом.

"З військової точки зору це називається розосередженням сил і засобів нападу. Тобто вони перемістилися на інший аеродром, куди не може прилетіти недопалок. У РФ є аеродроми на сході. Але не кожен аеродром може їх приймати, бо такий літак потребує постійного обслуговування, біля нього завжди є велика кількість людей. Росія хоче зберегти свої бомбардувальники", - повідомив Ігнат.

Вибухи на російських аеродромах

5 грудня на російських аеродромах "Дягілєво" та "Енгельс" пролунали вибухи. У Росії заявили, що це сталося через падіння невідомих безпілотників. На аеродромі "Енгельс" пошкоджено два ракетоносці Ту-95 та загинуло 4 російських окупантів. На аеродромі "Дягілєво" пошкоджень зазнав бомбардувальник Ту-22М3 та паливозаправник.

Українська розвідка заявила, що лише Росія відповідальна за вибухи на своїх аеродромах. Там не змогли підтвердити чи спростувати причетність України до вибухів.

Оценка материала:

5.00 / 2
У ЗСУ розповіли, куди з аеродрому "Дягілєво" зникли бомбардувальники РФ: "Бояться недопалків" 5.00 5 2
Політика / Україна
10.12.2022 1340
Еще материалы раздела «Україна»