НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
10.12.2022 563

Павербанки з вейп-девайсів для воїнів ЗСУ

Киянин знайшов спосіб переробляти використані електронні цигарки на павербанки.  

Зазвичай використані електронні цигарки йдуть у смітник або ж припадають пилом десь у шухляді. Проте є місця, де вони можуть знадобитися. Київське Гуманітарне об'єднання "Русанівка" вже знайшло для них нове важливе призначення. Про це русанівські волонтери розповідають на своєму Youtube-каналi.

Від початку повномасштабної вiйни активні жителі Русанівки створили волонтерський штаб, власними силами організували громадську їдальню та кухню, де щодня безкоштовно отримували обіди ті, кого війна залишила без засобів для існування. Була налагоджена доставка продуктів та медикаментів потребуючим – лежачим хворим, людям з обмеженими можливостями. Бійцям тероборони та ЗСУ на блок-постах розвозилися обіди. Русанівські волонтери неодноразово постачали необхідні речі  в ще незвільнені від ворога території.

Сьогодні напрямки діяльності Гуманітарного об'єднання "Русанівка" дещо змінилися. Добровольці штабу в Києві надають гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам з усієї території нашої країни. На їхньому обліку понад 150 багатодітних сімей. Також вони збирають кошти на потреби ЗСУ. Регулярні звіти щодо своєї діяльності вони публікують на своїх сторінках в соціальних мережах – Facebook та Instagram 

Окрім цього, русанівські волонтери збирають використані електронні цигарки та передають їх iнженеру-механiку Микиті Коваленку, котрий виготовляє з них високоефективні павербанки різної потужності.

Ідея створювати павербанки для тероборони та ЗСУ прийшла Микиті, коли він, розібравши електронну цигарку, зрозумів, що акумулятор із неї можна знову заряджати та використовувати.

Виготовлення павербанків винахідник поділяє на 3 стадії. Спочатку потрібно вилучити різні акумулятори з електронних цигарок. Процес досить проблематичний, адже займає багато часу. Другий етап – поєднання і закріплення всіх заряджальних елементів між собою. І остання стадія –  найприємніша: фіксація вже створеної конструкції в корпус майбутнього павербанку та перевірка його працездатності.

Перші, зроблені своїми руками павербанки, Микита ще навесні роздавав хлопцям з тероборони на блок-постах. В інтерв'ю він, сміючись, розповідає, як спочатку оборонці не хотіли брати у нього саморобні пристрої, «думаючи, що це якась бомба».

З того часу Микиті вдалося своїми силами зібрати понад сотню павербанків різної потужності та за допомогою русанівських волонтерів відправити на фронт.

Сьогодні добровольці штабу Гуманітарного об'єднання «Русанівка» допомагають Микиті реалізувати його ідею у великих масштабах, поставивши виробництво павербанків на потік. Для цього вони відкрили збір коштів на виготовлення великої партії павербанків для ЗСУ.

Приємно усвідомлювати, що люди об'єднуються заради спільної Перемоги. Українці твердо переконані, що разом ми можемо здолати будь-якого ворога! І все буде - Україна!

Реквізити БФ «Гуманітарне Об'єднання Русанівка» для донатів на павербанки:

₴ UAH:

Карта Приват-банку: 4246001003855818

Р/р:  UA433052990000026005036227305 в AT КБ "Приватбанк" (ЄДРПОУ банку 14360570, код банку 305299)

USD, EUR:

PayPal: bfgorusanivka@gmail.com

Оценка материала:

5.00 / 3
Павербанки з вейп-девайсів для воїнів ЗСУ 5.00 5 3
Бізнес / Ринки та компанії
10.12.2022 563
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»