<
НОВИНИ ДНЯ: Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотніше  У ЗСУ назвали пріоритетний напрямок на фронті для Путіна  У Держдепі США прокоментували розблокування Україною чорноморських портів  ЄС відкрив для України переговори про вступ: що отримають українці та чи зможемо ми стати членом Євросоюзу до 2030 року  28 червня в Україні спека до +31° і без дощів  До експлуатації в підрозділах ЗСУ допустили майже 40 зразків бронетехніки  У Сербії захистили право продавати боєприпаси Заходу, які могли бути передані Українівсі новини дня
Бізнес
Економіка
10.12.2022 488

Рада ЄС погодила €18 мільярдів допомоги Україні

Рада ЄС досягла згоди щодо законодавчого пакету, який дозволить ЄС фінансово допомагати Україні протягом 2023 року на суму 18 мільярдів євро.

Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.

Пропозиція була ухвалена Радою ЄС сьогодні за допомогою письмової процедури і буде подана до Європейського парламенту для можливого ухвалення наступного тижня.

"Україна може розраховувати на ЄС. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну, в тому числі й фінансово, скільки буде потрібно. Законодавство, яке ми сьогодні ухвалили, означає, що Україна може розраховувати на регулярну фінансову допомогу від ЄС протягом усього 2023 року", - заявив міністр фінансів Чехії Збинєк Станюра.

Пакет передбачає структурне рішення для фінансової підтримки України в 2023 році.

“Сума позики Україні в 2023 році становитиме 18 мільярдів євро з пільговим періодом на 10 років. Держави-члени покриватимуть основну частину процентних витрат за рахунок зовнішніх цільових доходів. Гарантії для цих запозичень нададуть або бюджет ЄС, або країни-члени”, - йдеться в документі.

Надання короткострокової фінансової допомоги буде спрямоване на фінансування негайних потреб України, відновлення критичної інфраструктури та початкової підтримки сталого післявоєнного відновлення з метою підтримки України на її шляху до європейської інтеграції.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рада ЄС погодила €18 мільярдів допомоги Україні 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
10.12.2022 488
Еще материалы раздела «Економіка»