<
НОВИНИ ДНЯ: Дурень чи розумник: вчені відповіли, чи був гігантський тиранозавр кмітливим, як гадали раніше  Росіяни посилюють відлов інформаторів ЗСУ в Криму, але це не дасть результату, - ЦНС  Україна просила більше підтримки, а не введення військ НАТО, - Столтенберг  Чебуреки із заварного тіста: простий рецепт  Хто планував убити Зеленського: усі подробиці замаху — огляд  Перед вихідними в Україні стане трохи тепліше: прогноз на 10 травня  Путін не збирається зупинятися, він в інформаційному акваріумі, - Зеленськийвсі новини дня
Політика
Україна
12.12.2022 1848

У ЗСУ розповіли, як потепління впливає на характер бойових дій під Бахмутом

Потепління сильно впливає на характер бойових дій у районі Бахмута. Через м'який ґрунт росіяни зменшили кількість штурмів та стали менше використовувати техніку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Східного угруповання військ Сергія Череватого в ефірі телемарафону.

"Потепління впливає. На тих елементах місцевості, де дуже розв'язлий ґрунт, фактично ми бачимо знижену динаміку штурмових намагань ворога, він менше використовує техніку, тому що по такій землі не провезеш ані танк, ані БМП, ані іншу броньовану техніку", - сказав він.

Череватий зазначив, що чим довше триватиме така погода, тим більше знижуватиметься динаміка боїв. Так, війна перейду у фазу артилерійських дуелей, ударів авіації та інших систем дальнього ураження.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський зазначав, що ситуація у Донецькій області залишається складною. У Бахмуті та Соледарі не залишилось живого місця.

Окрім того, у Сухопутних військах пояснювали, чому росіяни так прагнуть захопити Бахмут.

Оценка материала:

5.00 / 2
У ЗСУ розповіли, як потепління впливає на характер бойових дій під Бахмутом 5.00 5 2
Політика / Україна
12.12.2022 1848
Еще материалы раздела «Україна»