<
НОВИНИ ДНЯ: Курячі крильця в томатному маринаді: простий і смачний рецепт  Повернення біженців з-за кордону відкладається: оновлений прогноз до 2026 року  Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюк  Бойових вильотів на F-16 поки немає – все інше можливе: генерал заінтригував щодо постачання західних літаків  Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витратвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.12.2022 529

В Україну прийде похолодання: хід температури в Києві буде аномальним

В Україні в понеділок, 12 грудня, очікуються мінусові температури у західних, північних областях і на Вінниччині (-1...-4 градуси). Надалі похолодання прийде й до інших регіонів країни.

3pXR9W2oFoADmKL9g4CL9eHBVDzxoilD_12.12.22

У Києві в перший день тижня спостерігатиметься аномальний хід температури повітря: ніч у столиці буде теплою (до +3), а вдень зима нагадає про себе (0...-1 градус). Про це розповіла синоптикиня та ведуча погоди Наталія Діденко на своєму Telegram-каналі. Пише OBOZREVATEL.

За її словами, погода зараз вирує: в Україні спостерігаються циклони, атмосферні фронти, дощі (навіть зливи), мокрий сніг, ожеледиця, сильний вітер і непроникний туман.

Циклон Birgit у понеділок переміститься на північ, але погода більш сухою не стане. "Тому що нова компанія атмосферних фронтів організує в Україні 12 грудня знову мокрий сніг і дощ", – пояснила експертка.

Вона прогнозує, що погода буде вологою, з періодичними опадами. Вдень на заході, півночі й у Вінницької області опади стихнуть (тільки в Карпатах усе одно сипатиме сніг). Там також очікується невеликий мінус, тоді як на сході, у більшості центральних і Сумській області, а також у південній частині – ще тепло, +3...+9, подекуди до +9...+12 градусів. У Криму температура буде найвищою – до +15 градусів.

"Надалі скрізь в Україні похолоднішає", – зазначила Діденко.

За її даними, в окремих населених пунктах можливі тумани. А якщо температура повітря опуститься до нуля або мінусу – сильна ожеледиця. Через це автомобільний рух буде дуже складним.

"Без особливої потреби не виїжджайте або дуже уважно слідкуйте за прогнозом погоди", – звернулася синоптикиня до водіїв.

У столиці України понеділок буде холоднішим, температура повітря знизиться до нуля, дощ із туманом перейдуть у мокрий сніг, хоча видимість залишатиметься низькою. Опади в Києві вірогідніші в ніч на понеділок і 12 грудня вранці (циклон Birgit), вдень трохи "попустить".

"При наближенні температури повітря до нуля й нижче стане дуже слизько на дорогах і тротуарах", – попередила експертка.

Вона порадила пішоходам ходити повільно й уважно, взути менш слизьке взуття, не соромитися широко махати руками для балансу, якщо падати – концентруватися, але краще не падати, і не забувати брати із собою ліхтарик чи телефон

Діденко підбадьорила українців. Вона написала, що все погане, зокрема складна синоптична ситуація, проходить і "об'єктивно йде на краще".

Нагадаємо: у Києві та Київській області в понеділок Український гідрометцентр прогнозує південно-західний вітер (із переходом на північно-західний), швидкість – 7-12 м/секунду. З більш детальним прогнозом можна ознайомитись за посиланням.

Як писав OBOZREVATEL:

– Раніше Укргідрометцентр проаналізував дані метеорологічних спостережень, щоб визначити передбачуваний сценарій майбутніх погодних умов. Зима 2022-2023 років у нашій країні буде в середньому теплішою за попередні.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україну прийде похолодання: хід температури в Києві буде аномальним 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
12.12.2022 529
Еще материалы раздела «Суспільство»