<
НОВИНИ ДНЯ: Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Хто з держслужбовців має право на бронювання від мобілізації: відповідь Міноборони  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп 6-12 травня 2024 року  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°  "Канцлер дав збій": експерти пояснили, чому Шольц сміявся з України через Taurus  Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринкувсі новини дня
Політика
Світ
13.12.2022 1617

Кремль переформулював основні цілі війни: у Британії оцінили можливості окупантів

Малоймовірно, що російські сухопутні війська просунуться на оперативному рівні протягом найближчих кількох місяців.

6cb91dc89515e5f78f44af339a54ffa5_13.12.22

Країна-терористка Росія все ще прагне захопити усі українські населені пункти Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, але окупантам навряд чи це вдасться реалізувати - досягнення цього є малоймовірним. Пише ТСН. 

Про це повідомляє розвідка Великої Британії.

Там нагадали, що минулого тижня спікер Путіна Дмитро Пєсков переформулював основні цілі війни, яку окупанти називають "військовою операцією".

Речник диктатора РФ назвав однією з головних цілей Москви так званий "захист" жителів Донбасу і південного сходу України і заявив, що в окупантів "ще багато роботи" щодо захоплення територій.

У розвідці вважають, що ці заяви свідчать, що поточні мінімальні політичні цілі Росії у війні проти України залишаються незмінними і агресор все ще прагне захопити 4 регіони. Але наразі окупанти віддають пріоритет просуванню вглиб Донецької області.

На думку британських фахівців, ця стратегія РФ навряд чи буде реалізованою.

"Російська стратегія наразі навряд чи досягне поставлених цілей: дуже малоймовірно, що російські військові зараз здатні сформувати ефективну ударну силу, здатну повернути ці райони. Російські сухопутні війська навряд чи досягнуть значних операційних успіхів протягом наступних кількох місяців", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Путін 7 грудня заявив, що війна в Україні може затягнутися на тривалий термін.

Політолог Володимир Фесенко пояснив, навіщо Путін заговорив про це. За його словами, говорячи про затяжну війну в Україні, російський диктатор Володимир Путін намагається шантажувати Захід, щоб схилити до переговорів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кремль переформулював основні цілі війни: у Британії оцінили можливості окупантів 5.00 5 2
Політика / Світ
13.12.2022 1617
Еще материалы раздела «Світ»