НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
12.12.2022 505

12 грудня – День Сухопутних військ. Всіх, хто зубами вчепився в українську землю – зі святом!

Віктор Кевлюк: Бахмут – головна точка зосередження зусиль російського угруповання. Для вірного розуміння перебігу подій: всі атаки, котрих трапляється від 6 до 15 за добу, противник проводить силами взвод-рота, батальйон у повному складі застосовувався лише декілька разів. Підтримка атак бойовими машинами – досить рідко.

Тактика – стара: удар артилерії, атака мобіками, повторний удар по знову виявленим позиціям, далі – атака штурмових загонів ПВК та ПДВ. До половини підрозділів ворога просто не доходять від вихідного рубежу до рубежу вогневого контакту. Бойовики ПВК, котрі вижили після цих атак, призначаються командирам штурмових груп в підрозділи мобіків.

Якщо до цього тижня противник намагався обійти Бахмут з півдня, але зазнав відчутних ударів від Об’єднаних сил в Опитному, Івангороді та біля асфальтного заводу, то від середи активність перенесена північніше Бахмуту. Вклинитися в українську оборону між Соледаром і Бахмутом противнику не вдалося, проте противник захопив Яковлівку, але не має сил для подальшого просування, тому з-під Сватового та Кремінної сюди перекидається частина сил, імовірно – від 4 до 8 БТГр неповного складу.

Не варто говорити про високу динаміку бойових дій, у противника не має стільки військ. Обидві сторони достатньо виснажені. Російська оцінка своїх втрат під Бахмутом за минулий місяць – 14 тисяч убитих, зниклих безвісти та полонених та 30 тисяч поранених.

З оцінкою противником наших втрат я не погоджуюсь, хоча саме для наших піхотних підрозділів, котрі несуть основний тягар цих боїв, втрати дуже відчутні. ГШ ЗСУ перемістив сюди резерви, тому ситуація буде поступово покращуватися.

На фото – наш боєць, евакуйований медиками з позицій під Бахмутом.

Саме так цього року виглядає День Сухопутних військ.

319386309_10222435767345785_3200329881060857364_n

 

Всіх, хто зубами вчепився в землю українського Донбасу – зі святом! Будьте стійкі та активні!

Автор: Віктор Кевлюк, військовий експерт, полковник ЗСУ

Оценка материала:

5.00 / 2
12 грудня – День Сухопутних військ. Всіх, хто зубами вчепився в українську землю – зі святом! 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
12.12.2022 505
Еще колонки: Колонки / Блоги