НОВИНИ ДНЯ: На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
15.12.2022 617

Звик підвищувати ставки: який наступний крок зробить Путін

Фейгін вважає, що зараз Путін думає не про застосування ядерної зброї, а про нову військову операцію.

19fdb59b54791081873d1b54ac29b938_15.12.22

Російський диктатор Володимир Путін завжди звик підвищувати ставки, тому від нього можна очікувати чого завгодно.

Російський правозахисник та журналіст Марк Фейгін в інтерв’ю ТСН.ua спрогнозував, який крок у війні з Україною Путін зробить далі.

На його думку, застосування ядерної зброї – це не підвищення ставок Путіним, а "перехід до нового стану для всього людства".

Мобілізація

Фейгін вважає, що у Росії триватиме мобілізація, хоча не обов'язково її будуть оголошувати.

"Путін і цю мобілізацію "частковою" назвав. Вони просто будуть її проводити і все. Мені друзі і знайомі розповідають, що в Москві досі продовжують роздавати повістки: в метро і навіть таксі зупиняють і роздають. Процес триває, не зупиняється. Вони людей сортують, перевіряють", – зазначив опозиціонер.

Наступ із Білорусі

Фейгін прогнозує, що з півночі, з Білорусі, росіяни однаково хочуть зайти.

"Для них це певна нова дія, новий сигнал, тактичне завдання. Вони вважають, що вибудували міцну "лінію Суровікіна" і їм нічого не загрожує, ну хіба що на Запорізькому напрямку є питання", – каже журналіст.

Опозиціонер зауважує, що наразі окупанти самі атакують, як можуть, проводять контрнаступальні операції – від Авдіївки і Мар'їнки до Бахмута та Соледара.

"Залишається невизначеність із Запоріжжям. У Токмаку і Мелітополі вони збільшують угруповання, тому що розуміють, що це вразливе місце. Але ніхто не знає, як ЗСУ себе поведуть, побачимо.

Тому в цій ситуації не про ядерну зброю треба говорити, а скоріше про якусь нову операцію – зокрема наступ з Білорусі", – підсумував він.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що Путін не наважиться застосувати ядерну зброю. Колишній депутат Держдуми РФ, бізнесмен Ілля Пономарьов, навпаки, вважає, що диктатор може дійсно наважитися на застосування ядерної зброї.

Тим часом диктатор Лукашенко доручив своїм підлеглим розпочати перевірку бойової готовності білоруської армії. Росіяни в Білорусі перетягують свою техніку ближче до кордону з Україною. Також до прикордонної з Україною Брестської області перекидають білоруський підрозділ сил спеціальних операцій.

Оценка материала:

5.00 / 1
Звик підвищувати ставки: який наступний крок зробить Путін 5.00 5 1
Політика / Світ
15.12.2022 617
Еще материалы раздела «Світ»