<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
15.12.2022 656

Кремль використовує війну в Україні для "закручування гайок" у РФ – ISW

Це необхідно владі для придушення внутрішнього інакомислення

8a43c9fd8cb82384cf4924edc4ac21d2_15.12.22

Після приходу диктатора Володимира Путіна до влади у російському законодавстві постійно розширюється поняття тероризму для проведення внутрішніх репресій. Пише ТСН. 

Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти пишуть, що нещодавно Державна дума РФ запропонувала внести до Кримінального кодексу правки, яка будуть прирівнювати диверсії до тероризму.

"Федеральна служба безпеки Росії перейшла від визначення діяльності ісламістських бойовиків на Кавказі як тероризму до орієнтації тероризму навколо концепції українських "диверсантів", - вказують в звіті ISW.

Також аналітики нагадали, що керівник ФСБ Олександр Бортніков заявляв про те, що у 2022 році в РФ спостерігалося зростання "терористичної" активності. Він заявив, що це нібито повʼязано з діяльністю Служби безпеки України та західних спецслужб.

"Російська влада використовує війну проти України, щоб виправдати розширення законодавства щодо тероризму під виглядом захисту внутрішньої безпеки. Такі заходи, ймовірно, нададуть російським спецслужбам більшу свободу в придушенні внутрішнього інакомислення", - додали в Інституті вивчення війни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Росії опозиціонера Іллю Яшина засудили до 8,5 року позбавлення волі в колонії загального режиму за "фейки про Бучу".

Крім того, ми раніше інформували, що у Росії посиляться репресії після набуття змін до закону про "іноземних агентів".

Оценка материала:

5.00 / 1
Кремль використовує війну в Україні для "закручування гайок" у РФ – ISW 5.00 5 1
Політика / Світ
15.12.2022 656
Еще материалы раздела «Світ»