НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
15.12.2022 617

Військові під новий рік отримають майже на 37% більше грошових виплат, – Маляр

Загалом протягом 2022 року Міноборони профінансувало майже у 10 разів більше коштів на грошове забезпечення воїнів та додаткові виплати, ніж було у 2021 році.

Про це на брифінгу повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає LB.

“Станом на 14 грудня Міноборони України вже профінансувало до військових частин 100% додаткової виплати за безпосередню участь в бойових діях. Це 100 тис. гривень. А також 100% додаткової виплати за службу під час воєнного стану. Це 30 тис. гривень”, – заявила вона.

Ганна Маляр звернула увагу, що формально наразі виплачено 60% від загального обсягу щомісячного грошового забезпечення: посадовий оклад, виплати за звання та вислугу років. Зазвичай, за її словами, це найменша за обсягом позиція у структурі грошового забезпечення.

“Але у грудні ситуація відрізняється. Річ у тому, що в кінці року відбувається низка додаткових нарахувань. Усі ці виплати проходять по статті щомісячного грошового забезпечення. Тому в грудні по цій позиції ми виплатили нашим воїнам майже на 37% більше, ніж це було у листопаді. Зараз ці нарахування здійснюються”, – підкреслила вона.

Маляр наголосила, що загалом протягом 2022 року Міноборони профінансувало майже у 10 разів більше коштів на грошове забезпечення воїнів та додаткові виплати, ніж було у 2021 році.

“Також виплати родинам наших загиблих героїв здійснюються в міру опрацювання документів. Цей процес триває безперервно”, – запевнила заступниця міністра.

Оценка материала:

5.00 / 1
Військові під новий рік отримають майже на 37% більше грошових виплат, – Маляр 5.00 5 1
Політика / Україна
15.12.2022 617
Еще материалы раздела «Україна»