Життя та Стиль
Суспільство
Буде дуже смачно: як приготувати "Наполеон" без випікання
Рецепт смачного, швидкого "Наполеона", який не потрібно випікати.
Класичний торт "Наполеон" полюбляють їсти, напевно, всі. А от готувати беруться лише деякі. І все через те, що не хочуть заморочуватися з коржами, їх випіканням, яке потребує багато часу. Пише ТСН.
Ділимось рецептом швидкого "Наполеону" без випічки, який підійде навіть для лінивих.
Інгредієнти для приготування "Наполеону" для лінивих
- будь-яке листкове печиво, можна брати популярні вушка — 600 г,
- борошно для крему — 4 ст. л,
- яйця — 2,
- цукор — 100 г,
- кукурудзяний крохмаль — 2 ст. л,
- ванілін — 2 г,
- молоко — 800 мл,
- вершкове масло, краще 82,5% — 80 г.
Спосіб приготування "Наполеону"
Приготування крему
- У каструлі з товстим дном або у сотейнику збиваємо вінчиком яйця з цукром до появи піни.
- У збиту масу додаємо ванільний цукор, перемішуємо.
- В декілька прийомів, перемішуючи, всипаємо борошно.
- Додаємо до крему крохмаль і знову ретельно перемішуємо, щоб не було грудок.
- Поступово, тонкою цівкою вливаємо молоко кімнатної температури, не перестаючи мішати вінчиком.
- Ставимо посуд з кремом на середній вогонь і варимо, помішуючи, поки крем не загусне. Зменшуємо інтенсивність вогню до найменшого і не припиняючи помішувати, варимо доти, поки на його поверхні не будуть з'являтися бульбашки, які відразу лопаються.
- Відставте місткість з кремом, або вимкніть вогонь, додайте в крем масло, і все знову добре перемішайте до однорідної маси.
- Остудіть крем, помішуючи, щоб не утворилася скоринка.
Приготування торта
- Щоб торт тримав форму, доречно використати роз'ємну форму для випічки. На тарілку ставимо форму, вистеляємо її харчовою плівкою.
- Викладаємо шар листкового печива на дно тарілки, зверху наносимо крем.Чергуємо печиво та крем доти, поки вони не закінчаться
- Верх, боки торта також бажано змастити кремом та посипати подрібненим печивом.
- Готовий торт відправити в холодильник, краще — на ніч.
- Знімаємо форму, плівку й насолоджуємось тортом.