НОВИНИ ДНЯ: Росії вистачить радянської зброї до кінця 2025 року – El Mundo  В Україні 27 листопада переважно без опадів, уночі до -8°  У НАТО заявили про необхідність ударів по Росії у разі її атаки  Сонце, вітер чи біогенератори: які альтернативні джерела енергії існують  Синоптикиня попередила про сильний мороз: де і коли суттєво похолоднішає  Білий дім офіційно підтвердив дозвіл для ЗСУ бити ракетами ATACMS по РФ  Допомога від ЄС: чи воюватимуть іноземні війська в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.12.2022 1244

Буде дуже смачно: як приготувати "Наполеон" без випікання

Рецепт смачного, швидкого "Наполеона", який не потрібно випікати.

Класичний торт "Наполеон" полюбляють їсти, напевно, всі. А от готувати беруться лише деякі. І все через те, що не хочуть заморочуватися з коржами, їх випіканням, яке потребує багато часу. Пише ТСН. 

Ділимось рецептом швидкого "Наполеону" без випічки, який підійде навіть для лінивих.

Інгредієнти для приготування "Наполеону" для лінивих

  • будь-яке листкове печиво, можна брати популярні вушка — 600 г,
  • борошно для крему — 4 ст. л,
  • яйця — 2,
  • цукор — 100 г,
  • кукурудзяний крохмаль — 2 ст. л,
  • ванілін — 2 г,
  • молоко — 800 мл,
  • вершкове масло, краще 82,5% — 80 г.

Спосіб приготування "Наполеону"

Приготування крему

  • У каструлі з товстим дном або у сотейнику збиваємо вінчиком яйця з цукром до появи піни.
  • У збиту масу додаємо ванільний цукор, перемішуємо.
  • В декілька прийомів, перемішуючи, всипаємо борошно.
  • Додаємо до крему крохмаль і знову ретельно перемішуємо, щоб не було грудок.
  • Поступово, тонкою цівкою вливаємо молоко кімнатної температури, не перестаючи мішати вінчиком.
  • Ставимо посуд з кремом на середній вогонь і варимо, помішуючи, поки крем не загусне. Зменшуємо інтенсивність вогню до найменшого і не припиняючи помішувати, варимо доти, поки на його поверхні не будуть  з'являтися бульбашки, які відразу лопаються.
  • Відставте місткість з кремом, або вимкніть  вогонь, додайте в крем масло, і все знову  добре перемішайте до  однорідної маси.
  • Остудіть крем,  помішуючи, щоб не утворилася скоринка.

Приготування торта

  • Щоб торт тримав форму, доречно використати роз'ємну форму для випічки. На тарілку ставимо форму, вистеляємо її харчовою плівкою.
  • Викладаємо шар листкового печива на дно тарілки, зверху наносимо крем.Чергуємо печиво та крем доти, поки вони не закінчаться
  • Верх,  боки торта також бажано змастити кремом та посипати подрібненим печивом.
  • Готовий торт відправити в холодильник, краще — на ніч.
  • Знімаємо форму, плівку й насолоджуємось тортом.

Оценка материала:

5.00 / 2
Буде дуже смачно: як приготувати "Наполеон" без випікання 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
16.12.2022 1244
Еще материалы раздела «Суспільство»