<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп переможе, на НАТО чекає "радикальна переорієнтація", - Politico  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадів  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°всі новини дня
Політика
Україна
16.12.2022 536

У Чернігові нагадали росіянам про межі князівства часів Київської Русі: "Погоджуйтесь краще на кордон 1991"

Раніше до складу Чернігівського князівства входили території Росії та Білорусі.

055dfe0786138b22b2859951992baab8_16.12.22

Голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус відповів терористу Пушиліну про те, що "треба окупувати Чернігів та Одесу". Він опублікував карту Чернігівського князівства часів Київської Русі, куди входили також і сучасні російські території. Пише ТСН. 

 

Про це він написав на своєму телеграм-каналі.

В'ячеслав Чаус зазначив, що терорист Пушилін погано навчався у школі та нічого не знає про Чернігівське князівство часів Київської Русі, а тому він опублікував карту, коли в складі Чернігівського князівства була теперішня Курська, Брянська області РФ, а також сучасне білоруське місто Гомель.

"Якийсь пушилін  сказав про "приєднання" Чернігова до росії. Терористи - мммщики погано навчалися у школі і не знають, де закінчувалися території Чернігівського князівства на півночі. А історія циклічна. Тому погоджуйтеся на кордони 1991 року, поки ще маєте таку можливість. Вона спливає швидше, ніж ви думаєте", - зауважив Чаус.

Заяви росіян про "окупацію Чернігова та Одеси"

Раніше терорист Денис Пушилін у коментарі російським пропагандистам заявив, що, мовляв, "Одеса та Чернігів "мають бути звільнені". На це у його господаря в Кремлі заявили, що в окупантів складна ситуація в Донецькій області.

"Питання про можливість приєднання Одеси та Чернігова залежатиме від вибору громадян... Першочерговим завданням є захист людей у "ДНР" і "ЛНР", – заявив речник Путіна Пєсков.

У ЦПД при РНБО зазначили, що схожі заяви свідчать про те, що росіяни мали на меті окупувати усю Україну, проте після опору українців скорегували свої плани.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Чернігові нагадали росіянам про межі князівства часів Київської Русі: "Погоджуйтесь краще на кордон 1991" 5.00 5 1
Політика / Україна
16.12.2022 536
Еще материалы раздела «Україна»