<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп переможе, на НАТО чекає "радикальна переорієнтація", - Politico  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадів  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°всі новини дня
Політика
Європа
16.12.2022 381

Європарламент нагородив українців премією Сахарова. Зеленський виступив з промовою

Європарламент нагородив українців та президента України Володимира Зеленського премією імені Сахарова. Під час своєї промови лідер країни нагадав про злочини Росії у Маріуполі та закликав вшанувати пам'ять усіх загиблих.

dscf7167_id87311_1300x867_650x410_16.12.22

Про це пише РБК-Україна з посиланням на трансляцію вручення премії Сахарова.

"Премію отримує хоробрий Український народ, представлений президентом країни, обраними лідерами та громадянським суспільством", - заявили під час трансляції.

Зазначимо, що премія Сахарова, щорічна відзнака Європарламенту, вручається за:

  • захист прав людини і його основних свобод;
  • розвиток демократії і відстоювання верховенства права;
  • повага до міжнародного законодавства;
  • захист прав меншин.

"Можливо, лише після закінчення цієї війни, коли ми звільнимо всю нашу землю і зможемо виявити всі могили жертв російського терору, ми зможемо сказати скільки життів забрала тиранія цього разу", - заявив президент під час промови.

Зеленський закликав світ діяти не очікуючи війни та притягувати до відповідальності усіх, хто її розв'язав. За словами президента, найефективніший захист свободи та прав людини полягає в недопущенні повторення агресії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Європарламент нагородив українців премією Сахарова. Зеленський виступив з промовою 5.00 5 1
Політика / Європа
16.12.2022 381
Еще материалы раздела «Європа»