<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗСвсі новини дня
Політика
Україна
16.12.2022 705

Не буде фіналом. Зеленський відповів на пропозиції зупинитися на лінії 23 лютого

Якщо Україна зупиниться на звільненні територій, які були під її контролем ще 23 лютого, то це не буде фіналом війни.

_facebook_com_navy_mil_gov_ua__1__650x410_16.12.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського в інтерв'ю The Economist.

"Це не було б фіналом, бо ніхто не розуміє, що таке гарантії безпеки. У нас був Будапештський меморандум. Мені сказали: "Не бійтеся, все гаразд, ядерної зброї немає. І це правильний шлях, і весь світ туди йде". Але весь світ не прийшов, як ми бачимо", - наголосив голова держави, коментуючи пропозиції щодо врегулювання на лінії 23 лютого.

Він нагадав, що Україна обміняла свою ядерну зброю на гарантії безпеки, які не спрацювали.

"Чому тільки Україна платить таку високу ціну? Ми вдячні нашим прибічникам, але платимо лише ми", - додав він.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар США Ентоні Блінкен заявляв про те, що його країна зосереджена на допомозі Україні повернути території, окуповані Росією після 24 лютого.

При цьому, відповідаючи на запитання щодо наміру нашої країни повернути Крим, він підкреслив, що українці самі ухвалюють рішення про те, куди хочуть піти.

Також ми писали, що, за словами Зеленського, Україна виключає будь-які поступки Росії, які стосувалися б територіальної цілісності.

Оценка материала:

5.00 / 1
Не буде фіналом. Зеленський відповів на пропозиції зупинитися на лінії 23 лютого 5.00 5 1
Політика / Україна
16.12.2022 705
Еще материалы раздела «Україна»