<
НОВИНИ ДНЯ: Чому більшість помісних церков досі не визнають ПЦУ: Епіфаній пояснив  Дві великі країни НАТО конкурують у питанні допомоги України — експерт  Чому європейці та американці не їдять гречку, хоча вона й дуже корисна: відповідь неймовірна  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  Всеобщая мобилизация в Украине: к чему готовиться всем военнообязанным в мае  В ЄС відповіли, в яких кордонах Україна увійде до обʼєднання  Яке м'ясо на шашлик обрати: дієтологи назвали найбезпечніший варіантвсі новини дня
Політика
Україна
17.12.2022 926

Залужний про тактику росіян: намагаються взяти паузу і не дати нам перегрупуватись

На даний момент російська армія намагається всіма силами поставити війну в Україні "на паузу". Щоб досягти цього, окупанти обстрілюють мирне населення і розтягли лінію фронту, щоб виснажити ЗСУ, але ці способи не вирішують їхньої головної стратегічної проблеми.

_facebook_com_vzaluznyj_18_650x410_17.12.22

Про це пише РБК-Україна з посиланням на слова головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного в інтерв'ю для The Economist.

"Вони хотіли взяти Київ. У військовому відношенні це було правильне рішення - найпростіший спосіб досягти своєї мети. Я б зробив те саме. Я добре знаю Герасимова (голову Збройних сил Росії, - ред.) (не особисто, звичайно). Для нього не було виходу. Він зосередився на Донбасі, щоб зберегти ресурси, що залишилися. Сьогодні ситуація на Донбасі непроста. Але стратегічно це безвихідна ситуація для російської армії", - сказав він.

На думку Залужного, зараз Росія, швидше за все, шукає способи припинити бойові дії та отримати паузу будь-якими способами: обстрілюючи мирних жителів, залишаючи дружин та дітей замерзати на смерть.

"Їм це потрібно для однієї простої мети: їм потрібен час, щоб зібрати ресурси та створити новий потенціал, щоб вони могли продовжувати досягати своїх цілей", - вважає він.

При цьому, за його словами, окупанти паралельно працюють над іншим завданням - роблять усе можливе, щоб не дати ЗСУ перегрупуватися та завдати удару собі.

"Ось чому ви бачите бої вздовж 1500-кілометрової лінії фронту. Десь інтенсивніше, десь менш інтенсивно, але вони сковують наші війська, щоб не дати перегрупуватися. Те, що вони зараз вперто борються, це, звичайно, дуже погано . Але це не розв'язання стратегічної проблеми. Це просто вимотує збройні сили України", - додав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Залужний про тактику росіян: намагаються взяти паузу і не дати нам перегрупуватись 5.00 5 1
Політика / Україна
17.12.2022 926
Еще материалы раздела «Україна»