<
НОВИНИ ДНЯ: Чи може Україна залишитися без танків: у Forbes дали чітку відповідь  Спека трохи спаде: прогноз погоди в Україні на 26 червня  День Конституції України 2024 року: коли святкуємо і чи буде вихідний  Чому під час тривоги в Києві зупиняється громадський транспорт  До України суне антициклон: як зміниться погода найближчими днями  Командири РФ кидають своїх підлеглих у "ями" та морять голодом за найменші провини, - ЦНС  Аспірантура за контрактом не даватиме відстрочку від мобілізації, - голова МОНвсі новини дня
Політика
Світ
17.12.2022 753

Patriot для України: Піонтковський розповів, як США змінили ставлення до військової допомоги

Американці знімають власні обмеження на постачання озброєнь.

f200b767f843ee1416f1c536299c9483_17.12.22

Плани Пентагону відправити до України системи протиракетної оборони Patriot свідчать, що США не хочуть чекати на капітуляцію Росії надто довго.

Про це розповів російський публіцист та соціолог Андрій Піонтковський в інтерв'ю на Youtube-каналі ТСН.

"Буквально вчора на дуже серйозних всіх американських каналах підкреслюється, що прийнято рішення про надання протиповітряної оборони Patriot. Мені це рішення є важливим не тільки в сенсі посилення протиповітряної оборони. Принципово, що американці почали знімати з себе накладені ними самими обмеження. Наприклад, не постачати далекобійні ракети ATACAMS — найкритичніше питання, якого Україна вимагає весь час. Американці почали переходити обмеження, що накладаються на себе, в останні дні", — зазначив соціолог.

За його словами, раніше американці "все-таки якось стримували себе".

"Така думка офіційно не висловлена, але я відчуваю її у Вашингтоні. Так, перемогу України безумовно буде здобуто. Але якщо ми зараз дамо українцям цей набір озброєнь — далекобійні ракети, танки... Вони здобудуть таку нищівну перемогу, що не тільки Путін втратить владу, але вся верхівка. У цьому небезпека, з погляду американців: Україна відновить територіальну цілісність, але з іншого боку кордону залишиться величезна країна, в якій обрушилася влада", — розповів Піонтковський.

Експерт прогнозує, що в такому разі розпочнеться "класична російська смута — громадянська війна між приватними арміями".

"Вже зараз у Росії налічується чотири приватні армії. Усі знають про двох — Кадирова та Пригожина, але виникла ще армія Рогозіна та якогось бандита Армена Горловського. Перспектива смути, що захоплює величезну територію Росії, настільки лякає американців, що у них виникає думка — чи не краще нам досягти керованої капітуляції Росії, щоб ці люди залишилися при владі і якось відступили на свою територію? Там уже якісь різні варіанти – чи Путін, чи хтось із оточення Путіна, щоб вони якось контролювали цю ситуацію", — пояснив він.

За словами Піонтковського, "така думка є в американців, і вона відіграє негативну роль, стримує потік необхідного озброєння". Однак, уточнив експерт, "ця думка втрачає свої позиції — чекати довго неможливо".

Нагадаємо, американські ЗМІ повідомили, що Пентагон днями має оголосити про плани відправити до України системи протиракетної оборони Patriot.

Посольство Росії у США у відповідь звинуватило Вашингтон у "провокаційному кроці" і пригрозило "непередбачуваними наслідками".

В адміністрації президента США поки що не підтвердили інформацію про те, що Вашингтон планує передати Україні системи ППО Patriot у наступному пакеті військової допомоги.

Своэю чергою радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що Україна отримає від США протиракетні комплекси Patriot у найкоротші терміни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Patriot для України: Піонтковський розповів, як США змінили ставлення до військової допомоги 5.00 5 2
Політика / Світ
17.12.2022 753
Еще материалы раздела «Світ»