<
НОВИНИ ДНЯ: Парад в Москві 9 травня: політолог розібрав поведінку Путіна  Росіяни посилюють відлов інформаторів ЗСУ в Криму, але це не дасть результату, - ЦНС  Перед вихідними в Україні стане трохи тепліше: прогноз на 10 травня  Де будуть заморозки і чи чекати швидкого повернення тепла в Україну: синоптикиня дала прогноз  Відмова від повістки та неявка до ТЦК. Рада підняла штрафи для ухилянтів: головне  Особливого тепла не варто чекати: синоптик розповіла, що буде з погодою в Україні  В Україні 10 травня переважно без опадів, уночі ймовірні заморозкивсі новини дня
Політика
Росія
17.12.2022 389

США не бачать реальної готовності Росії йти на переговори, - голова ЦРУ

У США не бачать реальної готовності російської сторони на переговори з Україною задля припинення конфлікту. Глава Кремля Володимир Путін готовий продовжувати війну на виснаження.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на очільника ЦРУ Вільяма Бернса в інтерв’ю американській телекомпанії PBS.

"Більшість конфліктів закінчуються переговорами, але це вимагає серйозності з боку росіян у цьому випадку, чого ми не бачимо. Принаймні, ми не вважаємо, що росіяни зараз серйозно налаштовані на справжні переговори", - заявив Бернс.

При цьому він акцентував, Путін помиляється у своїх намірах вести "війну на виснаження".

"Так само як він помилявся, глибоко помилявся в розрахунках, які він зробив 24 лютого, коли він розпочав цю війну. Тактично, я думаю, що ми бачимо, принаймні в ЦРУ, це зниження темпів бойових дій між двома військами з настанням зими", - каже голова ЦРУ.

За його словами, російські окупанти зараз сильно виснажені, а українські військові сповнені рішучості продовжувати тиск та розвивати успіхи на полі бою за останні кілька місяців.

"Але їм також потрібен час для переобладнання та поповнення запасів", - зазначив Бернс.

Він підсумував, що темпи все більш жорстоких нападів Путіна на українське цивільне населення та українську цивільну інфраструктуру не зменшуються.

Оценка материала:

5.00 / 2
США не бачать реальної готовності Росії йти на переговори, - голова ЦРУ 5.00 5 2
Політика / Росія
17.12.2022 389
Еще материалы раздела «Росія»