<
НОВИНИ ДНЯ: Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британії  Синоптикиня розповіла, чи потішить теплом погода на Великдень  Не тільки Донбас. Росія цього року хоче захопити Запорізьку область, - Павлюк  Путін, імовірно, хоче покарати Шойгу за недосягнення військових цілей Кремля, - ISW  Павлюк підтвердив, що у росіян є план захоплення Харкова і Сум  Похолодання і заморозки: погода в Україні 4 травня зміниться   Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводувсі новини дня
Політика
Світ
18.12.2022 491

Байден просить Конгрес виділити для України додаткові $38 млрд

У Білому домі заявили, що США зроблять все можливе для посилення України

15a5328afecaa524ae5ef46a9a6c351f_18.12.22

Адміністрація президента США Джо Байдена звернулась до Конгресу щодо надання Україні додаткової фінансової допомоги у розмірі майже 38 млрд доларів. Пише ТСН. 

Про це повідомив радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає Голос Америки.

"Ми знаємо, що наша робота полягає в тому, щоб продовжувати нашу військову підтримку України, щоб вони були в найкращій можливій позиції на полі бою. І якщо і коли дипломатія дозріє, українці опинилися в найкращій можливій позиції за столом переговорів", - сказав Салліван.

Він додав, що Адміністрація американського президента робить все можливе, щоб Україна змогла вистояти у війні з російськими агресорами, саме тому вона просить Конгрес дозволу виділити додаткові кошти для підтримки українців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден зробив натяк на оголошення новини про ймовірне передавання Україні ракетних комплексів Patriot.

Крім того, ми раніше інформували, що Євросоюз виділив Україні $18 млрд макрофінансової допомоги на наступний рік.

Оценка материала:

5.00 / 1
Байден просить Конгрес виділити для України додаткові $38 млрд 5.00 5 1
Політика / Світ
18.12.2022 491
Еще материалы раздела «Світ»