<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощі  Від 18 травня для чоловіків зміняться правила перетину кордону: без якого документа не випустять  Рейтинг банків: де найбільше грошей українців  Прогноз погоди на 18-19 травня: де можливі дощі Температура повітря підвищиться.  Мобілізація з 25 років: у ЗМІ підрахували, на скільки тисяч збільшиться військо України  Мобілізація транспорту в Україні: Кабмін готує "сюрприз" для бізнесу – нардеп  Новий рівень стосунків: про що була зустріч Путіна і Сі, перші обіцянки та гучні заявивсі новини дня
Політика
Україна
18.12.2022 539

РФ виснажується, а нових контрнаступів ЗСУ не уникнути: від чого залежатимуть наступні етапи війни

Росія почала відчувати гостру потребу в озброєнні.

6296bc1d579306068ddd4215ce92f24a_18.12.22

Доля найближчих етапів війни залежатиме від того, хто матиме більше снарядів і швидше доправить їх до лінії фронту. Особливо через це переймаються у Кремлі. Пише ТСН. 

Про це пише видання Bloomberg.

"Головною метою зими Путін визначив не дати ЗСУ звільнити більше територій ― саме тому він затикає дірки на півночі Луганщини нашвидкоруч вдягненими та ледь натренованими мобілізованими. Але логістика зброї у росіян далека від ідеалу, і якщо Москва в найближчому майбутньому не вирішить цієї проблеми, наступ українців знов активізується", - пише видання.

Україна теж потребує більше артилерійських установок і снарядів. Особлива проблема зі снарядами для танків, оскільки ліній із виробництва боєприпасів для радянських моделей танків замало. Звідси й активні прохання до союзників надати Україні сучасні західні танки, снаряди для яких виготовляють багато підприємств у НАТО.

"Якщо поглянути на ситуацію ширше, то Росія все одно виснажується і програє. Хоча російські оборонні заводи працюють на максимальній потужності, Кремль занадто швидко витрачає високотехнологічні снаряди, запас яких швидко не відновити, та й ефект від використання цих снарядів мінімальний. Тому у майбутньому нових українських контрнаступів не уникнути", - зазначили журналісти.

Бойові дії взимку: прогнози експертів

Колишній командувач сухопутних сил США у Європі, генерал-лейтенант Бен Годжес вважає, що українські солдати будуть в набагато кращому становищі під час бойових дій у зимовий час. ЗСУ матимуть перевагу над ворогом.

Британський військовий експерт, полковник Глен Грант вважає, що Путін буде намагатися виграти час, оскільки його армія взимку буде найслабшою. Путін буде намагатися виграти час, сподіваючись до весни зібрати більшу військову потугу.

Як пише видання The New York Times, під час зимової паузи, викликаної погодними умовами, Росія може тероризувати українців ракетними атаками на цивільну інфраструктуру.

ТСН.ua зібрав думки експертів щодо ситуації на фронті, розвитку подій на півдні і сході України, а також загрози повторного наступу військ РФ з Білорусі.

Оценка материала:

5.00 / 2
РФ виснажується, а нових контрнаступів ЗСУ не уникнути: від чого залежатимуть наступні етапи війни 5.00 5 2
Політика / Україна
18.12.2022 539
Еще материалы раздела «Україна»