<
НОВИНИ ДНЯ: США попередили, що Грузія ризикує зв'язками з НАТО та ЄС через закон про іноагентів  В частині України втримається справжнє травневе тепло: прогноз погоди на 3 травня  Проблема хрущівок в Україні. Які варіанти рішення розглядають у парламенті  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвихвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.12.2022 519

Коли покращиться ситуація з електрикою в Україні: в Раді назвали конкретну дату

У найближчі три дні в Україні очікується похолодання, тож зросте навантаження на енергомережі.

4849f92b95f1e9932b76c6d5f98fcd9f_18.12.22

Ситуація із електропостачанням в Україні залишатиметься складною до 20 грудня, після чого обсяг відключень світла має зменшитись.

Про це повідомив очільник енергетичного комітету парламенту Андрій Герус у ефірі телемарафону "Єдині новини" 17 грудня. Пише ТСН. 

За його даними, наразі вдалося усунути більшість пошкоджень на енергооб’єктах після масованого ракетного обстрілу 16 грудня. Тож наразі електроенергію отримують більшість споживачів.

"Найскладніша ситуація – у Дніпрі та області. Ми ще не повернулися до стану до ракетної атаки, і в системі існує дефіцит в районі чотирьох тисяч мегават. Найбільше відключень – у центральній та східній частині України", – розповів Герус.

Він також звернув увагу на те, що в найближчі три дні, тобто до 20 грудня, в Україні очікується похолодання, тож зросте навантаження на енергомережі. Проте після цього ситуація покращиться.

За даними нардепа, у найближчі день-два вдасться відновити та запустили роботу ще частини енергетичних об’єктів. І дефіцит електроенергії тоді зменшиться.

"До вівторка (20 грудня – ред.) ситуація буде складною, але вона поступово покращуватиметься. З вівторка обсяг відключень має зменшитись і повернутись до показників декілька днів тому", – анонсував Герус.

Нагадаємо, російські війська 16 грудня вкотре завдали масованого ракетного удару по Україні, поціливши і по енергетичній інфраструктурі, і по житлових будинках. Після атак у низці населених пунктів зникли електроенергія, тепло- і водопостачання.  За даними "Укренерго", 17 грудня на пошкоджених енергооб’єктах проводяться аварійно-відновлювальні роботи. Водночас стан електромереж по всій країні ускладнено через погодні умови.

Напередодні в "Укренерго" також попереджали, що відновлення електропостачання може зайняти більше часу, ніж раніше.

Оценка материала:

5.00 / 1
Коли покращиться ситуація з електрикою в Україні: в Раді назвали конкретну дату 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
18.12.2022 519
Еще материалы раздела «Суспільство»