<
НОВИНИ ДНЯ: Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робитивсі новини дня
Політика
Світ
19.12.2022 509

У Москві чекають на українські безпілотники “під бій курантів”: обіцяють збити на підльоті

Російські пропагандисти з посиланням на своїх “військових експертів”, припускають, що в новорічну ніч доведеться пригадати досвід часів Другої світової війни.

ccd7322ae3d62bd05f3bcc36a10e50d0_19.12.22

У Росії серйозно обговорюють захист Москви від українських безпілотних літальних апаратів, які нібито можуть атакувати столицю держави-агресора у новорічну ніч. Один з “експертів” пропонує використовувати аеростати для повітряної розвідки, як в часи Другої світової війни. Пише ТСН. 

З цього приводу російські пропагандисти цитують директора музею військ ППО історика Юрія Кнутова, якого в РФ вважають експертом з військово-політичних питань.

Цей “військовий експерт” заявив, що ЗСУ можуть завдати удару по Москві “під бій курантів” — у новорічну ніч. Для цього начебто будуть застосовані модернізовані радянські безпілотні літальні апарати (БПЛА) Ту-141 “Стриж”. Він підтвердив, що такі безпілотники можуть досягти Москви, але запевнив, що російські системи протиповітряної оборони (ППО) “з майже 100-відсотковою ймовірністю їх знищать”.

“Це старі дрони, вони повністю з металу, а не з композиційних матеріалів, мають велику  поверхню відбиття і їх добре видно на екранах радарів і станцій наведення ракет", - говорить Кнутов.

Він також допустив “використання прив'язних аеростатів зі станціями радіолокації для розвідки повітряної обстановки" — так, як це робили в часи Другої світової війни під час оборони Москви.

Раніше в Росії заявили, що удари по російський військових аеродромах, з яких злітають бомьбардувальники для атак по Україні, здійснили модернізовані радянські безпілотники.

Нагадаємо, у Міноборони РФ повідомили про наслідки авіаударів по військових аеродромах Дягілєво та Енгельс на території Росії.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Москві чекають на українські безпілотники “під бій курантів”: обіцяють збити на підльоті 5.00 5 1
Політика / Світ
19.12.2022 509
Еще материалы раздела «Світ»