<
НОВИНИ ДНЯ: Частину України накриє спека до +38 градусів  Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозомвсі новини дня
Бізнес
Економіка
19.12.2022 453

В Україні різко зросли ціни на моркву: у чому причина

Активізація попиту дає змогу українським фермерам впевнено підвищувати відпускні ціни на моркву.

47ec1d1bb941cc7aa0d2bd0a49530a3e_19.12.22

В Україні деякі продукти продовжують зростати в ціні. Серед них і морква.  Ціна на моркву  вже в середньому у 2,9 раза вища, ніж рік тому. Водночас деякі виробники планують і надалі підвищувати ціни за умови збереження цих темпів збуту. Пише ТСН. 

Про це пише Agronews.

Причиною збільшення попиту на ці коренеплоди експерти називають активізацію закупівельної діяльності з боку великих оптових компаній та роздрібних мереж напередодні Нового року, а також завершення реалізації продукції з необладнаних сховищ.

Сьогодні фермери готові відвантажувати якісну моркву не дешевше наж за 15-20 грн, що в середньому на 11% дорожче, ніж раніше. Однак галузеві експерти наголошують, що тенденція зростання цін відзначається виключно у сегменті моркви високої якості, яку закуповують для тривалого зберігання.

Нагадаємо, в Україні споживчі ціни в листопаді зросли на 26,5% в порівнянні з листопадом минулого року. Головною причиною стала руйнація енергетичної інфраструктури.  У листопаді здорожчали яйця - на 10,6%, молоко та молочні продукти - на 2,9-2,4%, риба та продукти з риби - на 2%. Тим часом на 6,9-1,1% зменшилася вартість фруктів, продуктів переробки зернових, свинина, овочі, цукор.

Крім того, в Україні вперше від початку війни рівень споживчої інфляції сповільнився. Показник зменшився від 26,6% у жовтні до 26,5% у листопаді у річному вимірі.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні різко зросли ціни на моркву: у чому причина 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
19.12.2022 453
Еще материалы раздела «Економіка»