<
НОВИНИ ДНЯ: У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька всі новини дня
Політика
Світ
19.12.2022 453

Спецслужби РФ готують теракти в країнах НАТО для підриву військової допомоги Україні – розвідка

Згідно з інформацією, наявною в української розвідки, спецслужби Російської Федерації готують до передачі екстремістським організаціям на території країн НАТО захоплену в Україні західну зброю для проведення терактів з метою підриву західної військово-технічної допомоги Україні.

RU_19.12.22

Про це з посиланням на джерело в українській розвідці на своїй сторінці у Facebook заявив керівник Центру оборонних реформ, координатор міжвідомчої платформи протидії гібридним загрозам, яка здійснює свою діяльність у рамках співробітництва Україна-НАТО, Олександр Данилюк.

"Згідно з інформацією наявною в української розвідки, спецслужби Російської Федерації планують провокації з метою підриву міжнародної військово-технічної допомоги Україні. Зокрема, росіяни готуються передати західну зброю, яку було захоплено ними в Україні, зокрема, в Маріуполі, низці екстремістських організацій для здійснення ними терористичних актів, зокрема, на території країн НАТО", - заявив він.

"Заступник постійного представника США при ООН Річард Міллс також заявив про загрозу провокацій з боку РФ, зазначивши, що Росія захоплює в Україні американську зброю і зацікавлена в її потраплянні в ненадійні руки з метою підтримки власної дезінформації про відсутність контролю за озброєнням, що надається Україні Сполученими Штатами", - підсумував Олександр Данилюк.

Нагадаємо, 8 грудня Комітет із закордонних справ Палати представників США відхилив законопроект крила Дональда Трампа в партії республіканців про перевірку всієї допомоги, наданої Україні.

Також на початку грудня у Міністерстві внутрішніх справ Чехії повідомили, що Кремль намагається розкрутити версію про контрабанду зброї з України, щоб послабити підтримку Києва.

Оценка материала:

5.00 / 2
Спецслужби РФ готують теракти в країнах НАТО для підриву військової допомоги Україні – розвідка 5.00 5 2
Політика / Світ
19.12.2022 453
Еще материалы раздела «Світ»