<
НОВИНИ ДНЯ: Через затримку Конгресом допомоги Україна втратила території на сході, – Білий дім  Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготуваннявсі новини дня
Політика
Світ
20.12.2022 392

Канада арештує активи російського олігарха Абрамовича

Уряд Канади у понеділок, 19 грудня, оголосив про початок процесу арешту та конфіскації активів підсанкційного російського олігарха Романа Абрамовича.

Про це йдеться на сайті канадського уряду.

За словами глави МЗС Канади Мелані Джолі, Оттава домагатиметься конфіскації 26 мільйонів доларів у компанії Абрамовича Granite Capital Holdings Ltd. Це означає, що міністр Джолі тепер розгляне можливість подати до суду заяву про остаточну конфіскацію активів на користь країни.

У разі конфіскації отримані кошти можна буде використати на відновлення України та компенсацію жертвам незаконного та невиправданого вторгнення режиму Путіна.

«Канада продовжуватиме тиснути на російський режим і тих, хто отримав вигоду від вторгнення Путіна в Україну. Оскільки українці продовжують відважно боротися за повернення землі, яка їхня по праву, ми підтверджуємо наше зобов’язання підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», - сказала Джолі.

«Путінські олігархи є співучасниками вторгнення в Україну, і Канада не буде притулком для їхніх нечесно здобутих заощаджень. Сьогоднішня заява демонструє нашу рішучість добитися того, щоб російські еліти заплатили ціну за підтримку режиму Путіна. Це справедливо і доцільно, щоб російські активи використовувалися для допомоги у відбудові України», - заявила міністр фінансів Канади Христя Фріланд.

Канада стала першою країною G7, яка застосувала такі заходи, демонструючи тверду прихильність Україні, її відновленню і закликаючи до відповідальності тих, хто підтримував режим президента Путіна, наголошується у пресрелізі уряду країни.

Оценка материала:

5.00 / 1
Канада арештує активи російського олігарха Абрамовича 5.00 5 1
Політика / Світ
20.12.2022 392
Еще материалы раздела «Світ»