<
НОВИНИ ДНЯ: Росіяни посилюють відлов інформаторів ЗСУ в Криму, але це не дасть результату, - ЦНС  Україна просила більше підтримки, а не введення військ НАТО, - Столтенберг  Чебуреки із заварного тіста: простий рецепт  Хто планував убити Зеленського: усі подробиці замаху — огляд  Перед вихідними в Україні стане трохи тепліше: прогноз на 10 травня  Путін не збирається зупинятися, він в інформаційному акваріумі, - Зеленський  Рецепт супу-пюре з цвітної капусти з вершкамивсі новини дня
Політика
Росія
21.12.2022 553

У Держдумі вигадали, як карати росіян за тривалий виїзд за кордон: що пропонують

Путінська партія "взялася" за росіян, які втекли за кордон.

81d2fc3b467496cd184aac4f2b20321c_21.12.22

У країні-агресорці Росії хочуть заборонити віддалену роботу для тих, хто втік за кордон, зокрема, і після оголошення мобілізації.

Про це пишуть російські пропагандистські ЗМІ. Пише ТСН. 

За їхніми даними, путінська партія "Єдина Росія" підготувала і збирається внести до Держдуми РФ законопроєкт, який забороняє росіянам, які живуть за кордоном, працювати віддалено. Передбачається, що норма стосуватиметься тих росіян, які перебувають за межами РФ понад 183 дні на рік.

Список професій, проти яких будуть запроваджені обмеження, наразі невідомий. Припускають, що заборона пошириться щонайменше на чиновників і співробітників ІТ-компаній.

За даними російських провладних ЗМІ, за кордоном нині близько 100 тисяч російських "айтівців". Водночас 80% із них "продовжують працювати на Росію у дружніх країнах". Ще до 10% втекли з країни і не повернулися.

Як відомо,  21 вересня Путін офіційно оголосив мобілізацію в Росії.

Відтоді з Росії за кордон втекло більше росіян призовного віку, аніж змогли мобілізувати.

Наприклад, за даними президентки Грузії Саломе Зурабішвілі, після початку оголошеної в РФ мобілізації близько 700 тисяч російських чоловіків втекли до Грузії, 600 тисяч з яких пізніше виїхали до країн Європи, Туреччини чи Вірменії.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Держдумі вигадали, як карати росіян за тривалий виїзд за кордон: що пропонують 5.00 5 1
Політика / Росія
21.12.2022 553
Еще материалы раздела «Росія»