<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: що треба знати водіям  Місцями з дощами, проте дуже тепло: прогноз погоди на 29 квітня  Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росії  В ISW пояснили, що допоможе Силам оборони звільнити всі окуповані РФ території  Скільки систем Patriot потрібно Україні для захисту: Зеленський назвав цифру   Початок наступного тижня в Україні буде теплим - удень до +25°  Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампомвсі новини дня
Політика
Світ
21.12.2022 381

В Росії – суперечливі погляди щодо наступу на Україну взимку – AFP

Серед російського керівництва є ті, хто реально сумнівається щодо здатності здійснити цей наступ.

7eb9c37921307ed24010fe26dd307d1b_21.12.22

У російського керівництва ­– суперечливі погляди на те, чи варто починати наступ на Україну взимку, яка попереджала про можливу повторну спробу захоплення Києва. Пише ТСН. 

Про це повідомляє AFP з посиланням на високопосадовця зі США.

"Я думаю, що ми бачимо суперечливі речі. Безумовно, є дехто (в РФ – ред.), хто хотів би продовжити наступ в Україні. Є інші, у кого є реальні сумніви щодо здатності Росії насправді це зробити", – сказав анонімний американський чиновник.

Він також сказав, що США "пристосуються та швидко адаптуються", якщо характер російського вторгнення до України зміниться.

"Те, що ми робили – те, що ми продовжуємо робити – це переконатися, що українці мають у своїх руках засоби для ефективного захисту від російської агресії", – пояснив чиновник.

Він звернув увагу і на те, що водночас українці "не мають наміру збавляти темпи" через зимову погоду у прагненні повернути території.

Нагадаємо, як попередив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, РФ готує близько 200 тис. нових військових, яких точно пожене в новий наступ на Україну або на сході, або з півдня, або з Білорусі. Це може статися в січні, проте найімовірніше – навесні. Залужний також заявив про плани окупантів знову атакувати Київ.

За оцінками голови МЗС Дмитра Кулеби, російські загарбники можуть піти у великий наступ наприкінці січня-лютого 2023 року.

Коментуючи інформацію про новий наступ з боку РФ, президент Володимир Зеленський сказав, що Україна усвідомлює таку ймовірність, проте залишається під питанням – чи здатні окупанти на це.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Росії – суперечливі погляди щодо наступу на Україну взимку – AFP 5.00 5 1
Політика / Світ
21.12.2022 381
Еще материалы раздела «Світ»