НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Політика
Україна
21.12.2022 359

Мінінфраструктури запропонувало експертам долучитись до впровадження реформи містобудування

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури запропонувало експертній громадськості долучитися до впровадження реформи містобудування, яку нещодавно ухвалила Верховна рада (№5655).

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністерство у Facebook.

Як йдеться в повідомленні, для напрацювання механізмів конструктивного діалогу та подальшої координації впровадження реформи міністерство ініціювало зустріч з експертними громадськими організаціями.

"Представники громадськості підкреслили, що процедура обговорення законопроєкту, містобудівної реформи та будь-яких інших ініціатив має будуватись на принципах інклюзивності, відкритості, взаємної поваги, довіри та конструктивності. Яким би не був сценарій розвитку подій щодо законопроекту - необхідно вже зараз створити нові підходи до співпраці та закласти фундамент довіри для будь-яких майбутніх дискусій щодо відбудови України", - наголосили в міністерстві.

Міністерство також запропонувало ініціювати створення фахової платформи для публічного обговорення реформи містобудування на експертних засадах, із залученням фахівців та незалежного фасилітатора.

"Така відкрита експертна платформа може стати основою для обговорення не тільки містобудівної реформи, а й інших законодавчих ініціатив", - переконані в міністерстві.

Окрім того, під час зустрічі були обговорені основні етапи реформи, зокрема процесу імплементації законопроєкту та позиції стейкхолдерів у впровадженні реформи, створення та порядку роботи Містобудівної палати як дорадчого органу міністерства.

Громадські організації поінформували, що мають низку зауважень до законопроекту №5655, які, на їхню думку, створюють ризики порушень і зловживань.

"Закон викликав чималі дискусії, що ще раз підкреслює його нагальність та значення для всього суспільства. Спільно в нас зараз є всі важелі для того, щоб втілити реформу містобудування, з урахуванням усіх антикорупційних запобіжників. В іншому випадку - ми залишаємо існуючий безлад і відкидаємо країну на 10-річчя назад", - прокоментував Олександр Кубраков, віце-прем'єр-міністр з відбудови України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.

Оценка материала:

5.00 / 1
Мінінфраструктури запропонувало експертам долучитись до впровадження реформи містобудування 5.00 5 1
Політика / Україна
21.12.2022 359
Еще материалы раздела «Україна»