НОВИНИ ДНЯ: Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разувсі новини дня
Політика
Україна
23.12.2022 526

Жданов пояснив, що потужніше на фронті – артилерія чи авіація

Експерт порівняв можливості артилерії та авіації на фронті, назвавши недоліки і переваги кожної.

Військовий експерт Олег Жданов розповів, як відрізняється вогнева міць артилерії та авіації та пояснив, чи може західна артилерія замінити Україні літаки. Пише ТСН. 

Про це він пояснив у своєму youtube-каналі.

"Дуже важко порівнювати. Взагалі авіація вважається більш потужною, тому що у неї ракетно-бомбове навантаження набагато більше. Тому відповідно, своєю кількістю вона може завдавати в тому числі килимове бомбардування і випалювати цілі площі. При цьому реактивна артилерія теж може, але її боєприпаси мають меншу кількість вибухової речовини", – сказав Жданов.

За його словами, у HIMARS – 90 кг вибухової речовини. А штурмовики можуть нести 100, 150, 200-кілограмові авіабомби.

"З іншої сторони реактивна артилерія може "накрити" одразу площу 12 снарядами. А літак може вразити один об'єкт. Тому тут дуже важко порівнювати. Вважається, що авіація сильніша, якщо говорити про групові удари. Якщо говорити про одиночні удари, то тут питання спірне. І в дальності застосування авіація переважає, якщо є змога подолати ППО противника", – зазначив експерт.

Жданов зауважив, що нинішня війна показує, що фронтова авіація застосовується виключно на лінії фронту. Зараз фактично ні одна зі сторін не залітає за лінію фронту і завдає вогневі удари з контрольованої території.

Нагадаємо, глава Білого дому Джо Байден підтвердив передаваня Україні систем Patriot і анонсував нову допомогу. Також він відповів, чи може передавання систем ППО Patriot призвести до ще більшої ескалації з РФ.

За інформацією американських ЗМІ, президент Зеленський на зустрічі з Джо Байденом міг попросити у США винищувачі F-16.

Оценка материала:

5.00 / 1
Жданов пояснив, що потужніше на фронті – артилерія чи авіація 5.00 5 1
Політика / Україна
23.12.2022 526
Еще материалы раздела «Україна»