<
НОВИНИ ДНЯ: Байден продовжив заборону на заходи в морські порти США для суден, пов'язаних з Росією  Астрономи відкрили найбільшу чорну діру Чумацького Шляху: вона у 33 рази перевищує Сонце  Чому літаки США захищали Ізраїль, а не Україну: аналіз The Atlantic  Простий і швидкий салат із пекінської капусти  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  В Україні розбудовують одну із АЕС: її потужності перевищать окуповану Запорізьку атомну станцію  У Путіна підтвердили, що виводять "миротворців" із Нагірного Карабахувсі новини дня
Політика
Європа
23.12.2022 861

Ще на 2 роки. У країні ЄС продовжили термін дії водійських прав українців

У Норвегії продовжили термін дії водійських прав для українських біженців на три роки, поки діє колективний захист у країні.

tromso_bridge_1180406_1920_650x410_23.12.22

Упродовж цього терміну визнаватимуться всі види водійських посвідчень, а не тільки на легкові автомобілі, повідомляє TRAVEL РБК-Україна з посиланням на schengenvisainfo.com.

Міністерство транспорту звернулося до Норвезької адміністрації автомобільних доріг з проханням збільшити термін, протягом якого визнаються українські водійські права в Норвегії, з 12 місяців до тривалості колективного захисту, який мають українські біженці в Норвегії – на три роки.

"Багато біженців перебувають тут майже рік. У багатьох українців є водійські права, які вони можуть використовувати в Норвегії, але вони втратять право на водіння, якщо правила не зміняться. У багатьох також є водійські права на вантажні автомобілі та автобуси, і вони можуть бути корисними у норвезькому суспільстві", – зазначив міністр транспорту Йон-Івар Нюгард.

У силі для українців залишається вимога мати дійсне фізичне посвідчення водія своєї країни.

Норвезька адміністрація доріг загального користування має намір реалізувати запропоновані зміни з 1 лютого 2023 року.

У квітні уряд Норвегії визнав водійські права українських біженців на 12 місяців. Пізніше Рада ЄС у співпраці з парламентом домовилася про встановлення тимчасових заходів для українських водійських документів, щоб знизити в цьому випадку вимоги до водіїв з третіх країн при керуванні в межах ЄС.

Нагадаємо, ми писали, у Швейцарії готують тисячі місць для українців .

Оценка материала:

5.00 / 1
Ще на 2 роки. У країні ЄС продовжили термін дії водійських прав українців 5.00 5 1
Політика / Європа
23.12.2022 861
Еще материалы раздела «Європа»