НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
24.12.2022 509

Команда Зеленського планує представити свій мирний план у лютому 2023 року, - WSJ

Формула миру президента України Володимира Зеленського стане основою мирного плану, яку його команда презентуватиме у лютому наступного року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

Видання зазначає, що розмова президента України Володимира Зеленського про формулу миру під час його візиту до Вашингтона сталася після нещодавнього обговорення Києвом мирного плану з 10 пунктів.

"Серед усіх розмов про війну та зброю президент Зеленський плекав надію на переговори", - пише WSJ.

За словами європейських та українських дипломатів, команда Зеленського наразі конкретизує план і має на меті представити свої ідеї в першу річницю вторгнення Росії 24 лютого або близько до цієї дати.

Проте, як пише видання, представники США, України та НАТО заявили, що переговорна позиція України на будь-яких перемовинах, де вона ймовірно вимагатиме від Москви значних поступок, залежатиме від її позиції на полі бою.

"Тому Київ хоче підготуватися до потенційних мирних переговорів шляхом досягнення військових перемог", - уточнює WSJ.

Сьогодні РБК-Україна повідомило, що президент України Володимир Зеленський прокоментував результати візиту до США: "Їдемо додому з тим, що справді допоможе". Раніше ми писали, що Зеленський зустрівся із вищим керівництвом Конгресу США перед своїм виступом у залі.

Також нагадаємо, всі подробиці візиту Зеленського до США та його переговори з Байденом - читайте у матеріалі РБК-Україна за посиланням.

Оценка материала:

5.00 / 1
Команда Зеленського планує представити свій мирний план у лютому 2023 року, - WSJ 5.00 5 1
Політика / Україна
24.12.2022 509
Еще материалы раздела «Україна»