<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуванням  Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британіївсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.12.2022 721

Коли можуть припинити відключати світло: відповідь Галущенка

Українську енергосистему можливо стабілізувати та припинити відключення світла до літа, за умови, що росіяни не будуть вдаватися до нових обстрілів об'єктів енергетичної інфраструктури.

facebook_com_atom_gov_ua_4_650x410_24.12.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю міністра енергетики Германа Галущенка Forbes.

"Швидкість відновлення пов’язана з обстрілами. Якщо обстрілів не буде, навіть з урахуванням вже пошкодженої генерації, ми стабілізуємо систему до літа", - сказав він.

За словами Галущенка, одним з варіантів стабілізації системи є імпорт електроенергії. Він зазначив, що Україна вже тестувала імпорт у невеликих обʼємах.

"Ми зараз опрацьовуємо механізми, які дозволять суттєво збільшити імпорт електроенергії. Зараз це 600 МВт - день, 700 МВт - ніч. Технічно можливість набагато більша - 1,6-2 ГВт", - сказав він.

Міністр зазначив, що Україні, крім імпорту електроенергії, може допомогти більше систем ППО.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що вихід з найскладнішого блекауту можливий протягом від 7 до 10 днів.

Нагадаємо, що ворожі обстріли минулого тижня вперше спричинили оголошення режиму надзвичайної ситуації в енергетиці.

Окрім того, в "Укренерго" розповіли, де ситуація з електроенергією найскладніша.

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли можуть припинити відключати світло: відповідь Галущенка 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
24.12.2022 721
Еще материалы раздела «Суспільство»