<
НОВИНИ ДНЯ: Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги США  Скільки українців позитивно ставляться до росіян попри війну: статистика вражає  У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів  Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит пояснив  Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експертавсі новини дня
Політика
Світ
24.12.2022 495

Передача КНДР зброї Росії говорить про відчай та ізоляцію, - глава МЗС Британії

Звернення Росії до КНДР для передачі озброєння, яке використовуватиметься у війні проти України, є ознакою розпачу та ізоляції Москви.

screenshot_1_578_1300x820_1_650x410_24.12.22

Про це заявив глава МЗС Британії Джеймс Клеверлі, повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу британського уряду.

"Британія згодна з оцінками США в тому, що КНДР завершила постачання зброї до Росії на запит ПВК "Вагнера". Це явне порушення резолюцій Ради Безпеки ООН. Той факт, що президент Путін звертається за допомогою до Північної Кореї, є ознакою відчаю та ізоляції Росії", - зазначив Креверлі.

За його словами, Британія та союзники працюватимкть з партнерами, щоб Північна Корея заплатила високу ціну за підтримку незаконної війни Росії в Україні.

Раніше ми писали, що приватна військова компанія "Вагнера" отримала партію зброї з Північної Кореї, яку росіяни використовуватимуть у війні проти України.

Також раніше координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявляв, що Північна Корея організувала таємні постачання артилерійських снарядів для Росії на тлі дефіциту боєприпасів у країні-агресорі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Передача КНДР зброї Росії говорить про відчай та ізоляцію, - глава МЗС Британії 5.00 5 1
Політика / Світ
24.12.2022 495
Еще материалы раздела «Світ»