<
НОВИНИ ДНЯ: Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  "Піхота зробила все можливе": DeepState – про скандал зі 125-ю бригадою  Рецепт карі з курячим філе та болгарським перцем  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  Оновлення даних у ЦНАП: коли у Києві запрацює послуга  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитуваннявсі новини дня
Політика
Європа
24.12.2022 1681

Євросоюз позбавить Угорщину частини фінансування: ЗМІ дізналися причини

Євросоюз призупинить більшу частину фінансування для Угорщини, оскільки Будапешт не запровадив реформ, які б забезпечили незалежність судової системи.

gettyimages_462620892_23_650x410_24.12.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Financial Times.

Як пише видання, Єврокомісія досягла угоди з Будапештом щодо фінансування бюджетного періоду 2021-2027 років. Але більша частина з обіцяних 22 мільярдів євро не може бути виплачена, оскільки влада Угорщини не виконала низку умов.

У Financial Times нагадують, що Будапешт тривалий час бореться з Брюсселем через власні проблеми з верховенством права. Така репутація Угорщини загрожує справедливому та прозорому розподілу грошей платників податків ЄС.

Рішення Брюсселя пов'язане також з тим, що тепер бюджетне законодавство блоку залежить і від Хартії основних прав ЄС.

Також, як додає видання, однією з причин призупинення фінансування є те, що Угорщина ухвалила закон, який дискримінує людей на основі їхньої сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Угорщина не дотримуватиметься ліміту цін на російську нафту, який затвердив Євросоюз.

Оценка материала:

5.00 / 3
Євросоюз позбавить Угорщину частини фінансування: ЗМІ дізналися причини 5.00 5 3
Політика / Європа
24.12.2022 1681
Еще материалы раздела «Європа»