<
НОВИНИ ДНЯ: США мають не лише дозволити, а й заохотити до ударів по цілях в РФ, - Гельсінська комісія  Скільки хліба, цибулі потрібно на один кілограм фаршу  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  Мобілізація до 25 років: чи планують в Україні ще більше знизити вік мобілізованих  "Дружба" Китаю і Росії може сколихнути світ: Financial Times про наслідки їхнього економічного співробітництва  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  У рейтингу областей України щодо вартості оренди житла змінився лідервсі новини дня
Політика
Росія
24.12.2022 901

Путін втрачає легітимність: міжнародний експерт навів ознаки того, що диктатора припинять слухатися військові

Президент РФ втрачає авторитет.

5d95fc5f409d077cabbd9e3ea384ffae_24.12.22

Очільник Кремля Володимир Путін перебуває у "кризі легітимності". Згодом російська армія відмовиться виконувати його накази. Пише ТСН. 

Таку думку ефірі Радіо НВ висловив міжнародний оглядач Іван Яковіна.

Експерт навів три ознаки втрати Путіним легітимності як "царя-полководця".

"По-перше, він почав програвати війну. По-друге, він воювати взагалі не вміє. А по-третє, боїться здатися, постати перед своїми солдатами. А це є обов'язковим компонентом військової легітимності, ти не можеш бути успішним військовим лідером, претендувати на щось і боятися власних вояків", — сказав Яковіна.

Яковіна зазначив, що справжній військовий лідер зобов'язаний спілкуватися зі своїми солдатами, а не лише з генералами, та й то на відстані.

"Хоч би в землянку якусь зайшов або в якесь приміщення, потиснув руки. Це має бути, якщо ти претендуєш на такий тип своєї легітимності, але Путін цього всього не має", — зазначив він.

За словами оглядача, визнане росіянами право Путіна на управління РФ "випаровується".

"Військові будуть першими, хто відмовиться йому підкорятися", — додав експерт.

Додамо, міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі назвав звернення президента РФ Володимира Путіна по допомогу до Північної Кореї відчаєм.

А в Росії депутат вимагає від Генпрокуратури РФ порушити кримінальну справу проти президента Путіна за сказане ним слово "війна".

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін втрачає легітимність: міжнародний експерт навів ознаки того, що диктатора припинять слухатися військові 5.00 5 2
Політика / Росія
24.12.2022 901
Еще материалы раздела «Росія»