<
НОВИНИ ДНЯ: Чоловіки мають отримати "мітку" у військовому квитку: що таке штрихкод і чому без нього будуть проблеми  Чи вплине зустріч Путіна і Сі на позицію України щодо перемовин: у НАТО зробили жорстку заяву  Смачне вівсяне печиво: класичний рецепт з вівсяних пластівців, без борошна, з бананом  Астрономи знайшли нову планету, яка нагадує Землю: що про неї відомо  Не лише ТЦК: де чоловіки можуть оновити свої військово-облікові дані  Наступ Росії на Харків: Путін зробив заяву  Маринади для шашлику: як швидко зробити м'ясо смачним та м'якимвсі новини дня
Політика
Україна
24.12.2022 2672

Понад 70% росіян підтримують війну проти України – опитування

Підтримка війни проти України серед росіян з лютого 2022 року практично не змінилася. Кількість прихильників переговорів останніми місяцями знижується.

Про це свідчать дані опитування незалежного Левада-центру.

Наприкінці грудня 71% підтримують "дії російських збройних сил в Україні", не підтримують - 21%.

Прихильників мирних переговорів у суспільстві, як і раніше, більше, ніж прихильників продовження воєнних дій (50% проти 40% у грудні 2022 року). Проте частка прихильників переговорів плавно знижується протягом останніх двох місяців після різкого зростання у вересні-жовтні.

У серпні схоже питання ставилося в дещо іншому формулюванні:

У грудневому опитуванні також було поставлене відкрите питання з проханням до респондентів пояснити свою позицію. Так прихильники мирних переговорів пояснювали свою думку бажанням зупинити загибель людей: "люди гинуть", "гинуть молоді пацани", "занадто багато жертв уже", "вбивати один одного не можна", "краще поганий світ, ніж добра війна".

Прихильники продовження військових дій говорили переважно про те, що "почате треба довести до кінця", "до перемоги", "стільки вже зробили, що не можна йти назад", що потрібно "тиснути фашистів", а також про те, що українці "не хочуть миру самі”.

Опитування "Левада-центру" проведено 15-21 грудня 2022 року серед 1611 осіб. Дослідження проводиться вдома у респондента шляхом особистого інтерв'ю. Статистична похибка (імовірність 0,95) не перевищує 3,4%.

Оценка материала:

5.00 / 1
Понад 70% росіян підтримують війну проти України – опитування 5.00 5 1
Політика / Україна
24.12.2022 2672
Еще материалы раздела «Україна»